Post Terhangat dan Terbaru di Blog SIISM


Pakej Set Bersalin TERHEBAT!!
2 Milk Booster TERBAIK

Thursday, September 26, 2013

Water Pitcher Murah & Berkualiti

Saya percaya semua sedar kita perlukan penapis air dirumah..betul x? Kebanyakan penapis air yang berjenama mesti harga ribu riban kan? Percaya atau tdak dengan modal xsampai RM400 u oll akan dapat SATU SET WATER PITCHER shaklee? ... harga dah termasuk postage tau... penjimatan berbaloi-baloi dibandingkan harga penapis air dipasaran yang harga ribu riban tu.. dah la harga mampu milik..portable pulak tu..senang nak angkut gi mana-mana..RINGAN DAN MUDAH DIBAWA untuk travel, balik kampung, bawa pergi hotel..so tak perlu risau lagi minum air tak bertapis kat hotel..tak perlu lagi nak beli air botol mineral berbotol-botol.
Apa yang kita akan dapat dalam 1 set  Get Clean Water ? 
 1 filter + refill 3 pack
 housing kit
✔ pitcher

Brapa Liter Air dalam 1 Jug Get Clean Water?
- boleh isi 1.8 Liter air.
- Satu filter ni boleh digunakan untuk menuras sebanyak 303 liter air atau dalam masa 4 bulan, mana yang terdahulu.

Jika nak Beli Berasingan Boleh ker?
Nak beli secara asing pun boleh... Tapi beli complete set ni lagi murah... 
Next time hanya beli filter selepas filter yang dibekalkan dalam set ini habis diguna pakai. .
bila dah sampai masa nak tukar filter, kita hanya perlu beli filter jer..jangan risau, murah jer..yg boleh guna 
untuk 1 tahun..jimat sangatttt...compare pegi beli mineral water kat supermarket !!..air kosong dengan Water Pitcher Shaklee bukan sahaja bersih, malah rasanya sangat enak...tak rasa macam air masak biasa....
Kenapa mesti pilih water pitcher Shaklee ?? 
Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!
• Disahkan oleh Persatuan Quality Air (WQA) dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
• Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!
• Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan -dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.
• Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama

Pilihan Bijak!

• Hanya beberapa sen bagi seliter air
• Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
• Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras- tidak memerlukan kuasa elektrik
• Ringan dan mudah dibawa
• Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak

Keistimewaan Shaklee Get Clean Water Pitcher
SELAMAT : “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain Get Clean® Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.

PILIHAN BIJAK : Menjimatkan Kos Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.

HANDAL 
: Lebih banyak air bersih pada setiap masa Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.

MESRA ALAM : Memelihara alam sekitar Get Clean® Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.


BERMINAT? boleh hubungi saya & dapatkan harga ISTIMEWA!

 Sms/wassup 013-5116965

 boleh juga PM/inbox fb saya

Klik Like Fanpage https://www.facebook.com/SusuIbuIdamanSiManja

KONSULTASI PERCUMA untuk customer Siism sahaja sepanjang pengambilan produk ini.

 DIJAMIN HALAL & DILULUSKAN KKM
 TIADA KESAN SAMPINGAN
 SERVIS PANTAS & KONSULTASI PERCUMA

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit
Salam Ceria dari SiiSm,

                               



Description: Water Pitcher Murah & Berkualiti Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: Water Pitcher Murah & Berkualiti

Wednesday, September 25, 2013

Niat Ingin Bantu Suami


Sebagai isteri..pernah tak ibu-ibu berniat nak bantu suami? walaupun  duduk umah jerr.. dari tak dapat income apa2 boleh lah buat sikit-sikit buat belanja dapurkan.

Bayangkan jika sekiranya suami pergi dulu dari kita tanpa meninggalkan apa-apa dan kita pon tak pernah kerja mcm mana kan...bukanlah ini yang diminta..tapi..kita hendaklah sediakan payung sebelum hujan , sekurang-kurangnya kita juga ada simpanan tetap untuk kita dan anak-anak. betul x?

Dulu saya pon tak terlintas nak kerja part time dirumah. Setelah si manja kian membesar saya mula berfikir untuk buat sesuatu yang menguntungkan, apa saja nak beli atau makan kita sebagai ibu boleh tunaikan.. 
Saya makan shaklee dah lama so tak salah saya share pada kengkawan yang lain kehebatan vitamin ini dan membantu para para ibu mengambil supplement dengan betol dan membantu dalam masalah penyusuan ibu-ibu. 

Permulaan saya cuma dapat dlm RM50 dan sekarang dah cecah 4-5 angka pon tak sampai setahun.
Memang berbaloi jadi ahli/member shaklee.. Dah komfom2 la dapat bli barang harga ahli kan.. Dan yg lebih best nyer dapat income besar stiap bulan walaupun buat biz secara part time je.. Ramai dah kawan2 yang join sy dapat RM800-RM1500 sebulan dari biz part time ni je.. SAPE nak bg kan?

Yang lebih best nyer, sangat senang nk jalan kan biz ni..
Keahlian Cuma RM65 tambah RM10 untuk starter kit sem msia , akan di hantar ke rumah
 X perlu simpan stok kat rumah
 X perlu susah payah bungkus n pos barang
 100% biz dijalankan secara online
 X perlu jumpa orang/customer
 X perlu tinggalkan anak

 Tunjuk ajar dan bimbingan diberikan secara percuma


 Berminat? PM sy segera di fb Ameerah Zulfa .. Insya Allah sy akan bantu tunjukkan jalannya , duplicate shja apa yg saya buat pasti anda terpaksa berjaya!..InsyaAllah. 
 DIJAMIN HALAL & DILULUSKAN KKM
 TIADA KESAN SAMPINGAN
 SERVIS PANTAS & KONSULTASI PERCUMA

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit


Salam Ceria dari SiiSm,


Description: Niat Ingin Bantu Suami Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: Niat Ingin Bantu Suami

Thursday, September 19, 2013

Sarapan Pagi Berkhasiat


Chinch Shake memberi jawapan segera dan sihat kepada persoalan "apa yang harus saya makan untuk sarapan pagi?" atau "apa yang harus saya makan untuk lunch?". berat badan.

Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. 

Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda.

Setiap kali anda menikmati Cinch™ Shake, anda akan memperolehi 24 gram protein dan ini adalah penting. Mengapa? 
Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda dan membakar kalori.  

Makanan yang kaya dengan protein juga dapat menahan kelaparan, ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan. 

Dan tidak ketinggalan juga terhadap kandungan leusina dan zat-zat yang diperlukan oleh badan anda.
  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
  • Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusina
  • Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
  • Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang
  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  • Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
  • Soya bukan GMO

JOM LIHAT TESTIMONI PENGGUNA ;-





BERMINAT? boleh hubungi saya & dapatkan harga ISTIMEWA! SUPERRR MURAH SEHINGGA 28 SEPTEMBER 2013 SHJ!!

 Sms/wassup 013-5116965 SEKARANG!!!

 boleh juga PM/inbox fb saya

Klik Like Fanpage https://www.facebook.com/SusuIbuIdamanSiManja

KONSULTASI PERCUMA untuk customer Siism sahaja sepanjang pengambilan produk ini.

 DIJAMIN HALAL & DILULUSKAN KKM
 TIADA KESAN SAMPINGAN
 SERVIS PANTAS & KONSULTASI PERCUMA

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit
Salam Ceria dari SiiSm,



Description: Sarapan Pagi Berkhasiat Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: Sarapan Pagi Berkhasiat

Fakta Menarik Ibu Bersalin


Assalamualaikum..Ibu-ibu Idaman..pasti tak sabar menunggu saat utk melahirkan bayi comel kan? Dalam tak sabar pun..pasti berdebar..tak kira anak pertama, kedua, ketiga mahupun ke berapa. Hari ni SiiSm ingin kongsikan fakta menarik buat ibu yang bakal bersalin..

Melahirkan bayi merupakan perjuangan hidup mati seorang wanita. Kesakitan dan keperitan yang ditanggung tiada tolok bandingnya. Ketahui beberapa fakta menarik mengenai proses melahirkan bayi.


1. Hanya 5% bayi yang lahir pada tarikh EDD (Estimated Due Date) mereka. Kebanyakannya lahir antara minggu ke 37 dan 42 kehamilan.

2. Sehingga bersalin, rahim ibu akan mengembang 500 kali ganda dari saiz normal untuk menampung kandungannya.

3. Purata darah yang hilang melalui proses kelahiran normal adalah 500ml.

4. Kira-kira 80% wanita mengalami sindrom “Baby Blues” semasa dua minggu terawal selepas bersalin disebabkan oleh perubahan hormon badan.

5. Hanya 1 daripada 10 wanita mengalami pecah air ketuban sebelum proses bersalin bermula. Kebanyakan wanita hanya akan mengalaminya apabila mereka telah bersedia untuk meneran keluar bayi.

6. Badan manusia hanya mampu menanggung kesakitan sehingga 45 Del. Tetapi semasa bersalin ibu akan mengalami sehingga 57 Del yang bersamaan dengan 20 tulang dipatahkan serentak.

7. Apabila seorang ibu mula sakit hendak bersalin, tercatatlah pahala jihad baginya.

8. Apabila seorang ibu melahirkan anak, terhapuslah dosa-dosa lepas bagi wanita itu.

9. Ibu bersalin akan dapat pahala 70 tahun solat dan puasa.

10. Setiap kesakitan pada satu uratnya, Allah hadiahkannya pahala menunaikan haji.



Tercari-cari SET BERSALIN yang mudah & murah?
> Risau berbelanja MAHAL tapi tak habis makan sebab BAYI KUNING?

Jangan risau sebab kami ada jalan penyelesaiannya!!


klik gambar
Dengan SET BERSALIN SHAKLEE tak perlu risau dengan masalah di atas!!
> JIMAT !!
> SELAMAT !!
> MURAH !!
> SUSU BANYAK!!
> MOMMIES PENUH BERTENAGA!!

BERMINAT? boleh hubungi saya & dapatkan harga ISTIMEWA!

 Sms/wassup 013-5116965

 boleh juga PM/inbox fb saya

Klik Like Fanpage https://www.facebook.com/SusuIbuIdamanSiManja

KONSULTASI PERCUMA untuk customer Siism sahaja sepanjang pengambilan produk ini.

 DIJAMIN HALAL & DILULUSKAN KKM
 TIADA KESAN SAMPINGAN
 SERVIS PANTAS & KONSULTASI PERCUMA

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit
Salam Ceria dari SiiSm,

                               


Description: Fakta Menarik Ibu Bersalin Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: Fakta Menarik Ibu Bersalin

Wednesday, September 18, 2013

Pakej Set Bersalin TERHEBAT!!!


Pasti ramai ibu-ibu baru yang sedang mengandung perlukan pendapat rakan-rakan, set berpantang manyang sesuai untuk mereka. Di sini kami kongsikan pengalaman, Shima yang telah mencuba set berpantang Shaklee.

"Badan sangat cergas. Lepas operation dah cergas. Susu sangat meriah."

Bestkan? Alhamdulillah, khasiat dari vitamin Shaklee memang boleh dirasai dan sangat berkesan kerana ia mudah diserap tubah kerana dari sumber semulajadi bukan sintetik.

Pasti ramai yang takut juga untuk cuba dengan set-set bersalin di luar sana kerana tak tahu keberkesanan, sumbernya dan kajian disebaliknya. Dengan Shaklee, kajian telah dilakukan lebih 50 tahun oleh pakar. Ianya selamat bukan sahaja untuk ibu yang baru bersalin, menyusu malah untuk orang ramai, kanak-kanak dan orang yang dalam proses pemulihan dan baru lepas operation.

Saya Gembira jika anda Sihat Semasa berpantang.. 

Supplement Shaklee Membantu ramai ibu ibu muda supaya cergas selepas bersalin. 

Vitamin B Complex dgn Asid Folik.
-Bertindak sebagai penenang dan mengelakkan stress atau meroyan dikalangan ibu berpantang.
-Berupaya meningkatkan pembentukkan sel darah merah.
-Menukarkan makanan yg diambil menjadi tenaga.

Vitalea/Multivitamin dgn Zat Besi
-Membekalkan 23jenis vitamin dan mineral yg diperlukan oleh tubuh.
-Zat Besi sgt diperlukan oleh tubuh utk menghasilkan sel darah merah bagi menggantikan kehilangan darah semasa proses melahirkan.
-Ibu2 berpantang digalakkan mengambil vitamin ini memandang kan kebanyakkan makanan berzat terpaksa dielakkan semasa berpantang.


Lecithin
- Lecithin memecah serta mencairkan lemak terutama koleterol.
-Ia membantu menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL)
- Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.
-Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol
* Kebaikan Lecithin buat ibu menyusu
* Ia membantu mengurangkan risiko clog duct atau duktus susu
tersumbat.

* Ia membakar lemak yang berlebihan dalam badan ibu.
* Ia membantu ibu mengatasi masalah lupa atau "short memory" yang biasa dilalui selepas melahirkan.
* Ia membantu menyalurkan inositol dan kolin di dalam susuibu untuk perkembangan otak bayi.

Zinc
-Sangat penting untuk membaik pulih luka dalaman.
-Pengambilan zinc oleh ibu menyusu akan menjamin bayi membesar dgn optimum.
-Zinc membantu mempercepatkan proses baik pulih luka luaran dan dalaman (rahim), bagi yang tidak makan ikan haruan atau pati ikan haruan, zinc adalah pilihan yang tepat untuk menggantikan ikan haruan.


Energising Soy Protein (ESP)
-Ia memberi TENAGA, membantu melancarkan PENGHASILAN SUSU, penting untuk KELENJAR dan TUMBESARAN, MENCANTIKKAN KULIT si ibu, dan membantu kawal paras KOLESTEROL dan memberikan RASA KENYANG pada kadar yang lama.
- Sangat bagus utk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu.
- ESP juga boleh MEMEKATKAN SUSU si ibu, jadi anak cepat kenyang and then ibu boleh buat stok susu dengan lebih banyak.
- Apa bezanya soya Shaklee dengan soya lain di pasaran? Soya Shaklee adalah nonGMO soy. Ia juga dibasuh bukan menggunakan alcohol. Diporoses dengan suhu yg sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah. Kualitinya sangat tinggi.

Ostematrix (kalsium)
-> membekalkan nutrien2 harian termasuk kaksium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese utk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik. Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah diltelan.


Testimoni ;- BADAN KEKAL CERGAS SELEPAS BERSALIN CEASER
=========================================
shah irma
Alhamdulillah,today is my 11th day of confinement.juz nk share experience..4 hari sblum ceaser,saya amik b complex,vita lea dgn oste..

Alhamdulillah during surgery x de apa2 masalah,sbb doc sgt risau memandangkn darah dlm badan x cukup(saya ada symptom darah cair wktu pregnncy).

1 jam lps ceaser,saya dh mintak nurse bwk bby dlm bilik untuk brsfeed...sampai nurse tkejut sbb normally ibu2 lps ceaser akn rs lemah due to ubt bius n so on..lbh2 lg jahitan dperut yg sgt fresh,normally patient akn takut untk mmbuat any movemnt...

sememangnya bila bius habis akn rs sakit,tp badan msh mampu dan kuat untk melawan rs sakit..n amazingly susu pun terus keluar,bila bby hisap untk prtama kalinya..slps bsalin saya consume zinc n esp..
stock trkumpul is 30 auns...Alhamdulillah..even skali pump saya hanya dpt x sampai 4 auns tp susu nmpk.pekat..mgkin saya perlu tingkatkn power pumping spt yg dcadangkn.

BERMINAT? boleh hubungi saya & dapatkan harga ISTIMEWA!

 Sms/wassup 013-5116965

 boleh juga PM/inbox fb saya

Klik Like Fanpage https://www.facebook.com/SusuIbuIdamanSiManja

KONSULTASI PERCUMA untuk customer Siism sahaja sepanjang pengambilan produk ini.

 DIJAMIN HALAL & DILULUSKAN KKM
 TIADA KESAN SAMPINGAN
 SERVIS PANTAS & KONSULTASI PERCUMA

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit
Salam Ceria dari SiiSm,



Description: Pakej Set Bersalin TERHEBAT!!! Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: Pakej Set Bersalin TERHEBAT!!!

Tuesday, September 17, 2013

Pemakanan Merancang Anak Perempuan



Pada entry yang lepas..SiiSm kongsikan mengenai jenis pemakanan untuk merancang anak lelaki..kali ni SiiSm akan share jenis pemakanan untuk merancang anak perempuan pula k..memandangkan ada rakan siism yang teringin sangat untuk dapat anak perempuan..

Kita hanya berusaha..Hanya DIA yang menentukan k..Tapi selagi boleh berusaha..kita cuba sedaya upaya kan..

MERANCANG ANAK PEREMPUAN


Pilih pemakanan yang mempunyai PH yang tinggi ataupun bersifat asid yang rendah sodium dan potasium. Manusia memerlukan persekitaran yang bersifat alkali untuk mewujudkan kromosom Y (jantina lelaki).

Apa yang perlu anda lakukan adalah makan makanan yang bertentangan dengan alkali iaitu makanan bersifat asid untuk membunuh sperma Y.

Makanan yang meninggalkan sisa asid di dalam badan adalah makanan berasaskan daging, ikan, telur, bijirin dan legum.

Antara sumber makanan 



>> Buah-buahanJagung, blueberi, prune, plum.

>> Makanan - bjirin, kraker, nasi, roti, mi ,spageti, oat, makaroni, tepung.

>> Sayur-sayuranzaitun.

>> Produk tenusu mentega, keju, aiskrim, yogurt

>> Protein haiwan – Banyakkan pengambilan daging seperti daging lembu, ikan contohnya ikan kod, halibut, salmon. Makanan laut seperti tiram, udang dan ketam. (Makanan laut tidak digalakkan bagi pesakit darah tinggi dan gout)

>> Lain-lain – Kekacang seperti kacang hijau, kacang hitam, kacang soya, kacang tanah, walnut, cuka, kopi, minuman ringan, koko.


Disamping itu, banyakkanlah berdoa kepada YANG MAHA KUASA..semua rezeki adalah dari-NYA. 

ada juga sesetengah pendapat yang mengatakan banyakkan membacar surah Maryam untuk mendapat anak perempuan.

sekadar perkongsian. wallahua'lam


Description: Pemakanan Merancang Anak Perempuan Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: Pemakanan Merancang Anak Perempuan
Blog Hak Milik Susu Ibu Idaman Si Manja 2014