Post Terhangat dan Terbaru di Blog SIISM


Pakej Set Bersalin TERHEBAT!!
2 Milk Booster TERBAIK

Tuesday, April 30, 2013

Labor Day Sale !!!


Sale !! Sale !! Sale!!

Labor Day Sale !!! 

(30/4/2013- 2/5/2013)

• Ibu yang mengalami alahan yang teruk.
• Ibu yang mengalami tekanan darah rendah (HB LOW)
• Sering keletihan dan lesu
• Mengalami kekejangan kaki, sakit pinggang dan kebas-kebas.
• Untuk Perkembangan Otak Bayi
• Untuk pembentukan otot dan organ bayi
• Mengatasi masalah sembelit

• Boleh diambil seawall hari pertama bersalin
• Tiada masalah jika diambil walau bayi ada jaundis
• Sesuai untuk bersalin normal atau pembedahan
• Memberi tenaga sepanjang tempoh bersalin
• Luka bersalin lebih cepat sembuh
• Mengatasi masalah rambut gugur

• Membantu ibu yang mengalami masalah penyusuan
• Ibu yang ingin menyimpan stok susu
• Ibu yang sedang relaktasi 
• Ibu lebih bertenaga.
• BONUS *kulit semakin cantik
• Anak cepat kenyang 
• Anak tidur lebih lena
• Anak tidak mudah sakit

CARA PEMBELIAN:
Bank in ke akaun saya maybank 153010207039
AMEERAH ZULFA BT TUAN ABDULLAH 
- Pm FB -http://www.facebook.com/ameeraz.dameeiya
- Sms 013-5116965 
- detail/ transaction bukti pembayaran 
- Beri nama, alamat dan no hp untuk urusan pos
- Penghantaran 1-2 hari bekerja
- Bank in selewat-lewatnya pukul 1 untuk saya pos pada hari yang sama.
Mendapat Konsultasi percuma sepanjang pengambilan produk ini

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


Description: Labor Day Sale !!! Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: Labor Day Sale !!!

Wednesday, April 24, 2013

IBU HAMIL...JOM CEGAH BAYI PRAMATANG


Ibu hamil..angkat tangan..=) Bercerita tentang kehamilan pastinya merupakan saat2 yang indah buat para ibu khususnya bagi ibu yang mengandungkan anak sulung..kan kan?

Bila dah hamil..pastila doktor akan bekalkan kita dengan supliment kan...bercerita tentang suppliment semasa hamil ni..ada banyak..ada obimin..ada obimin plus..iberet..pastu ditambah lagi dengan suppliment yang diberi oleh klinik kesihatan kalau yg cek kat kerajaan yang pakai buku merah..setiap bulan gi mesti dapat zat besi, b complex n vitamin c..kadang2 kita tak panggil suppliment..kita panggil ubat...btul x?

Apa itu omega guard? apa kaitan dengan hamil lak kan?

SIISM akan terangkan di sini..

Omega guard ialah minyak ikan terbaik dunia yang menggunakan penyulingan molekul 3 peringkat yang sangat eksklusif di bawah suhu rendah yang terjaga. Proses ini menumpukan kepada penghasilan asid lemak Omega-3 yang asli dan menghlangkan pencemaran termasuk logam berat, merkuri, kadmium dan sebagainya

Mengapa kita memerlukan Omega-3?
Kebanyakan Doktor dan Saintis hari ini bersetuju bahawa asid lemak Omega-3 mengurangkan risiko penyakit jantung dan serangan jantung, meningkatkan kesihatan kardiovaskular, menyokong visi sihat, otak dan fungsi sendi (dan meringankan sakit sendi & arthritis), membantu mengekalkan tahap trigliserida dan kolesterol. 

Apa itu DHA Omega 3?
DHA dan omega 3 sangat diperlukan oleh janin untuk perkembangan otaknya. Konsumsilah omega 3 terutama pada trimester ketiga kehamilan. Keperluan minimum omega 3 bagi ibu hamil adalah 300 mg per hari.

Ada dua jenis omega 3 iaitu EPA dan DHA. Sumber utama DHA adalah ikan laut, tetapi kontaminasi merkuri pada ikan laut sangat tinggi. Hal ini membahayakan perkembangan otak janin. Untuk itu konsumsi juga suplemen omega 3 untuk mengurangi kontaminasi merkuri pada janin.

Mari kita baca keistimewaan Omega Guard Shaklee yg lain...

Melindungi Jantung anda ~Ia membekalkan asid lemak omega -3 berpotensi ultratulen dgn spektrum penuh bergred farmaseutikal

Membantu mengurangkan risiko sakit jantung ~satu penyelidikan menunjukkan bahawa pengambilan asid lemak omega -3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.

Ultratulen dan bergred Farmaseutikal ~Omega Guard dihasilkan melalui satu proses penyulingan proprietari 3 molekul yg memekatkan asid lemak omega -3 yg bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bhn2 berbahaya seperti merkuri dan plumbum yg terdpt dlm ikan.

Minyak Ikan terbaik di dunia~mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA,DHA,ALA dll. EPA menyihatkan jantung dan sendi,DHA penting bagi perkembangan dan fungsi2 otak.
Ingredients: (per 3 capsules)EPA 540mg
DHA 360mg ( Omega sebelum ini mengandungi 235mg DHA)
Omega 3 fatty acids 990 mg( dahulu hanya 195mg omega-3 fatty acid)

Bagi ibu yang menyusu pula sangat digalakkan mengambil omega kerana dapat meningkatkan kandungan DHA dalam susu ibu secara langsung membantu mempertingkatkan lagi kesihatan jantung dan secara langsung memberi daya ingatan yang baik terhadap ibu dan anak. Ianya juga membantu memecahkan lemak di dalam tubuh kita. 

Jika anda berminat untuk mendapatkan OMEGA ini jom..:
1. PM saya, @Ameerah Zulfa T. Abdullah dihttp://www.facebook.com/ameeraz.dameeiya
2. Call/SMS atau WhatsApp saya di 013-5116965


I am Your Shaklee Independent Distributor (910538)…(COD area Putrajaya)
Setiap pembelian akan melayakkan anda untuk mendapatkan jadual pemakanan serta konsultasi percuma daripada saya:)

©       “A Healthier Life For Everyone & A Better Life For Anyone” ©

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.








Description: IBU HAMIL...JOM CEGAH BAYI PRAMATANG Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: IBU HAMIL...JOM CEGAH BAYI PRAMATANG

Monday, April 22, 2013

Tips Menyusu di Tempat Awam

As-salam buat semua rakan-rakan SIISM..Hari ni SIISM ingin kongsikan satu cerita pengalaman SIISM baru-baru ni..Sabtu yang lepas..aku dan rakanku menapak dari Putrajaya ke Klang menaiki ERL transit & Komuter ke Teluk Gadong Klang..

Nak di jadikan cerita..masa dalam komuter..adela satu pasangan ni yang mempunyai anak kecil, berumur dalam lingkungan 6-7 bulan mungkin...Ibu & ayahnya nampak muda je lagi...barangkali dalam 20-an...pandai-pandai jer teka...hiihihi..

Pada mulanya tiada masalah..nampak happy jer diorang melayan anak yang comel itu..hinggalah satu ketika anak itu menangis dan menangis tak makan pujuk..lalu ku ringankan mulut bertanya..

Aku : Kenapa? bb lapar ker?
Ibu bb : bb nak nyusu..breasfead..
Aku : ooo...bagila..bb laparla tu..ade bawak selendang x?
Ibu bb : tak de..xpela..

Dalam hati ku..alahai..ibu muda ni..mungkin tak biasa..and malu nk menyusu anak di tempat awam kan?
Ibu-Ibu Idaman pernah alami situasi ini?

tidak berakhir disitu..lalu ku menyuruh si ibu tadi..ke sit depan yang kurang orang dan agak terlindung..ambillah towel anak untuk tutup....jika tiada selendang...

Jom kita kongsikan tips penyusuan di tempat awam 




1. Pakailah pakaian yang sesuai untuk penyusuan.
Sekarang ni terdapat banyak pilihan nursing wear atau baju menyusu, dari tradisional hinggalah gaya moden. 
Sesuai untuk ibu Muslimah menyusukan anak di mana saja.

cth bju menyusu
2. Gunakan nursing cover 
Kain yang berbentuk umpama apron yang digunakan untuk menutup ruangan menyusu sewaktu sesi penyusuan di tempat awam.

3. Gunakan bilik menyusu yang disediakan
Sesetengah shopping complex menyediakan bilik menyusu untuk ibu-ibu menyusukan anak mereka. Antara shopping complex di Kuala Lumpur dan selangor yang menyediakan nursing room:
  • Suria KLCC, Kuala Lumpur
  • Ikea, Mutiara Damansara
  • Cawangan Jusco
  • Cawangan Parkson
  • Alamanda, Putrajaya
  • Sogo, Kuala Lumpur
  • ...dan banyak lagi kompleks membeli-belah yang menyediakannya untuk kemudahan ibu menyusu.

4. Minta kerjasama dari suami
Keizinan suami penting untuk menyusukan anak di mana-mana lokasi. Jadi mintalah suami menjadi 'pelindung' sepanjang sesi penyusuan berlangsung.

5. Gunakan alat gendong bayi yang sesuai untuk penyusuan
Kini terdapat alat gendong bayi yang sesuai untuk menyusukan bayi secara terus. Malah lebih mudah, anda boleh lakukannya dengan berjalan!

6. Just do it!
Tak perlu pening-pening kepala.. Penyusuan susu ibu sepatutnya memudahkan dan dibanggakan. Jadikan ia mudah di mata anda dan di mata semua orang, bahawa penyusuan susu ibu adalah yang terbaik!

Yakin boleh untuk menyusukan anak di tempat awam (jaga aurat ya!), yang penting JANGAN SUSUKAN ANAK DALAM TANDAS PULA YERRR! 


SIISM ucapkan..Selamat Menyusu Buat Ibu-Ibu Idaman yang Menyusukan anak..Setiap Pengorbanan Anda akan dibayar oleh Yang MAHA KUASA..AMEEN ..


Description: Tips Menyusu di Tempat Awam Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: Tips Menyusu di Tempat Awam

Sunday, April 21, 2013

Kalsium Penting untuk Ibu Hamil dan Menyusu

Salam ceria di pagi Isnin buat Ibu-Ibu Idaman semua..rasa kejap jer cuti di hujung minggu kan..tak puas bersantai2 di rumah..

Hari ni SIISM ingin kongsikan info tentang kalsium..Harapnya Ibu-ibu semua tahu dan sedar betapa pentingnya kalsium untuk tubuh badan kita terutamanya Mak2 buyong dan Ibu yang menyusu tu..Jom kita tengok di bawah ni..

Siapakah yang memerlukan Kalsium? 

* Mereka yang kurang mendapat zat2 membina tulang dari pemakanan harian
* Mereka yang mengambil berat tentang pembinaan tulang dan mengekalkan tulang yang sihat untuk jangka masa panjang
* Mereka yang merokok, pengambilan alkohol yang tinggi, atau kerap minumminuman ringan - tabiat gaya hidup yang boleh mengehadkan atau mengganggupenyerapan kalsium
* Wanita yang berumur 30 tahun dan ke atas, remaja dan warga tua.
* Ibu hamil dan menyusukan anak
* Wanita yang mengalami gejala PMS
* Mereka yang mengambil berat tentang tekanan darah yang normal
* Sekiranya anda sukar menelan kalsium dalam bentuk lain

Cuba Tengok diri kita..ada tak simptom2 macam di bawah ni?

♥ Jika anda adalah seorang yang mudah stress, mudah kejang, ada masalah water retention, sembelit dan pra haid, pastikan anda memberi peluang diri anda mengubah nasib anda dengan Ostematrix.

♥ Jika anda seorang yang bekerja dan sering keletihan, ostematrix antara jawapan terbaik membantu anda kekal bertenaga dan bersemangat!

♥ Jika anda seorang ibu mengandung, ostematrix membantu mengelakkan kekejangan dan sakit tulang belakang.

♥ Jika anda seorang ibu yang menyusu, ostematrix membantu pengeluaran susu anda dengan lebih baik provided prinsip utama penyusuan diamalkan.

♥ Jika anda seorang wanita, ostematrix membantu mengurangkan risiko kereputan tulang ( osteoporosis)

♥ Jika anda mempunyai masalah berat badan berlebihan, anda perlukan ostematrix demi memastikan kepadatan tulang anda mengampu tubuh badan anda!

Paling best tentang Ostematrix Shaklee sudah tentu TIADA SILIKA GEL !


Kenapa perlu pilih Ostematrix Shaklee?

* Nutrien pembinaan tulang yang lengkap
* Terbukti secara klinikal
* Mudah ditelan dan mudah diserap badan
* VITAMIN SEMULAJADI!


So..Pilihan di tangan Ibu-Ibu semua yaa..jangan tunggu-tunggu..nanti tulang reput dlu..


Jika anda berminat untuk mendapatkan Ostematrix ini jom..:
1. PM saya, @Ameerah Zulfa T. Abdullah dihttp://www.facebook.com/ameeraz.dameeiya
2. Call/SMS atau WhatsApp saya di 013-5116965



I am Your Shaklee Independent Distributor (910538)…(COD area Putrajaya)
Setiap pembelian akan melayakkan anda untuk mendapatkan jadual pemakanan serta konsultasi percuma daripada saya:)

©       “A Healthier Life For Everyone & A Better Life For Anyone” ©

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.



Description: Kalsium Penting untuk Ibu Hamil dan Menyusu Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: Kalsium Penting untuk Ibu Hamil dan Menyusu

Wednesday, April 17, 2013

OH! TIDAK!! MIGRAIN DATANG LAGI!!

Ada rakan-rakan SIISM yang mengalami migrain ker? aduhhh..sakitnyee..xtertahan rasanya..kann..migrain adalah penyakit biasa yang dihadapi oleh golongan remaja. Ia berlaku kerana darah tidak sampai ke otak akibat tersekat dan menyebabkan sakit kepala yang teramat sangat. 

Bagaimana Ostematrix (Kalsium, Magnesium & Vitamin D) boleh atasi migrain?

Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.

Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium. Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain. Satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.

Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.

PUNCA / PENYEBAB MIGRAIN
1. Kesan daripada alahan seseorang
2. Silau akibat lampu yang terang
3. Bunyi yang terlalu kuat
4. Bau wangi yang terlampau kuat
5. Tekanan fizikal atau emosi
6. Waktu tidur yang tidak teratur
7. Merokok atau terdedah kepada asap rokok
8. Stres
9. Menahan lapar
10. Makanan seperti coklat, keju, kopi, limau, tomato dan jeruk atau makanan yang diperap
CARA ELAK/HINDARKAN MIGRAIN
1. Makan makanan yang mengandungi thyramine cthnya spt keju,
2. Makan makanan yang mengandungi monosodium glutamate (MSG)
3. Elakkan bau yang busuk, bunyi yang bising, asap rokok
4. Hindari minuman yang mengandungi kafein berlebihan
5. Stress dan tekanan
6. Jadual tidur yang tidak tetap
7. Makan tidak ikut waktu..contohnya tunda waktu makan dan biarkan perut kosong terlalu lama.
Cara atasi migrain mengikut sunnah:-
Ikat kepala dengan kain /serban, berbekam atau berinai di kepala
Dalam Kitab as-shahih sewaktu menjelang wafat, 
Rasullullah mengaduh katanya,
 "Aduh, kepalaku"Lalu Baginda mengikat kepalanya untuk menahan sakit 
(Hadis ditakhrij oleh an-Nasa'i, ibn Majah dan Ahmad]

berminat utk dapatkan ostematrix?
Jika berminat untuk dapatkan produk shaklee boleh add saya di 
FB Ameerah Zulfa T. Abdullah untuk senang kita berchatting atau
Sms/wassup       : 013-5116965
 Message Fb      : http://www.facebook.com/ameeraz.dameeiya
Jemput Like FB Page kami   : http://www.facebook.com/SusuIbuIdamanSiManja


I am Your Shaklee Independent Distributor (910538)…
(COD area Putrajaya)
Setiap pembelian akan melayakkan anda untuk mendapatkan jadual pemakanan serta konsultasi percuma daripada saya:)

©       “A Healthier Life For Everyone & A Better Life For Anyone” ©

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Description: OH! TIDAK!! MIGRAIN DATANG LAGI!! Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: OH! TIDAK!! MIGRAIN DATANG LAGI!!

Tuesday, April 16, 2013

Kurma bantu Ibu Mudah Bersalin




Sabda Rasulullah S.A.W.
"Berilah makan buah kurma kepada isteri2 kamu yang hamil kerana sekiranya wanita hamil itu memakan buah kurma, nescaya anak yang bakal lahir itu menjadi anak yang penyabar, bersopan santun serta cerdas pemikirannya"

Nak share dengan ibu2 or bakal ibu tentang khasiat buah kurma. Pengalaman SIISM..dlu..mase preknen pun saya  amalkan makan buah kurma , actually buah kurma ni dah jadi menu wajib setiap hari..lagi2 preknen bulan puasa..memang xskip mkn kurma..wajib masa waktu sahur dan berbuka ..

Saya sempat makan 3 biji kurma seblm masuk labor room..yang lain xboleh nk telan dah..alhamdulillah..bersalin dikategorikan ‘senang’..duk dalam labor room dalam xsampai 2 jam dah bersalin..Alhamdulillah..dipermudahkan olehNYA.

 Jom kita baca apa kebaikan kurma untuk ibu hamil

Adalah amat baik sekali jika ibu-ibu dan bakal2 ibu mengamalkan memakan buah kurma semasa mengandung kerana ini akan membantu untuk memudahkan bersalin nanti..insya-allah. 

Semasa bayi dilahirkan, buah kurma juga dicalitkan sedikit di lelangit bayi. Ingat tak kisah dimana Maryam hanya memakan buah kurma semasa melahirkan nabi Isa a.s.

Buah kurma tidak mengandungi gula yang merbahayakan malah ia merupakan makanan Rasullullah s.a.w. Janganlah risau kerana takut diserang kencing manis, apa yang harus dibuat, hanyalah menjauhkan makanan manis2 yang lain.

Buah kurma tidak membahayakan kesihatan kerana ianya mengandungi banyak khasiat.
Kurma juga ada banyak kelebihan, antaranya:

1. Kaya dengan zat besi — sangat sesuai dimakan, terutama bagi wanita sedang haid dan orang yang mengalami masalah anemia (kekurangan sel darah merah).

2. Boleh dimakan pada bila-bila masa kerana ia tidak mengandungi kolesterol.

3. Kaya khasiat: Protein (1.8 hingga dua peratus), serat (dua hingga empat peratus), glukosa (50 hingga 57 peratus), Vitamin A dan C, sodium dan potassium.

4. Kandungan gulanya mudah diserap badan dan memberi tenaga segera apabila berbuka puasa. Berbuka dengan kurma membuatkan kita berasa cepat kenyang dan secara tidak langsung mengelakkan kita makan secara berlebihan.

5. Kandungan potasium penting untuk sistem saraf yang merangsang daya ingatan, membangkit nafsu kelamin (aprodisiak) dan meningkatkan sistem pertahanan badan khususnya untuk mencegah barah buah dada dan rahim.

6. Kurma diberikan kepada bayi boleh mengurangkan kesakitan dan kadar degupan jantung.

7. Kurma juga boleh membantu memudahkan proses bersalin dan mengecutkan rahim kerana ada bahan boleh membantu proses berkenaan, sebagaimana dilakukan Maryam as yang memakan buah kurma selepas melahirkan Nabi Isa as.


1. KURMA
Abu Abdillah a.s. bersabda: “Buah kurma adalah salah satu buah yang berasal dari syurga dan dapat mensirnakan pengaruh sihir”.

Abu Abdillah a.s. bersabda: “Orang yang memakan 7 buah kurma yang baik sebelum sarapan, maka pada hari itu dia tidak akan tertimpa racun, sihir dan tidak diganggu setan”.

Imam Ja’far Ash-Shadiq a.s. bersabda: “Barangsiapa memakan 7 buah kurma yang baik, maka cacing-cacing yang ada di perutnya akan mati”.

Nabi Muhammad SAW bersabda: “Rumah yang tidak ada kurma di dalamnya, akan menyebabkan penghuninya kurang sehat”.

Nabi Muhammad SAW bersabda: “Berilah makanan kurma pada wanita yang hamil sebelum dia melahirkan, sebab yang demikian itu akan menyebabkan anaknya menjadi seorang yang tabah dan bertakwa (bersih hatinya)”.

Ingin kekal cergas semasa berpantang?
Jom dapatkan set berpantang shaklee Disini @ klik gambar ini

I am Your Shaklee Independent Distributor (910538)…
(COD area Putrajaya)
Jika berminat untuk dapatkan produk shaklee boleh add saya di 
FB Ameerah Zulfa T. Abdullah untuk senang kita berchatting atau

Sms/wassup       : 013-5116965
 Message Fb      : http://www.facebook.com/ameeraz.dameeiya
Jemput Like FB Page kami   : http://www.facebook.com/SusuIbuIdamanSiManja

Setiap pembelian akan melayakkan anda untuk mendapatkan jadual pemakanan serta konsultasi percuma daripada saya:)

©       “A Healthier Life For Everyone & A Better Life For Anyone” ©

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.




Description: Kurma bantu Ibu Mudah Bersalin Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: Kurma bantu Ibu Mudah Bersalin

Sunday, April 14, 2013

Bestnya! Ibu Kekal Cergas masa Berpantang

Alhamdulillah..syukur...tahniah kepada ibu-ibu yang telah melahirkan baby comel. SIISM juga mengucapkan tahniah to rakan SIISM.. Sarah yang baru melahirkan baby girl semalam di Terengganu. Beliau juga memilih untuk mengambil shaklee sebagai suplement semasa berpantang.

Kini, semakin ramai ibu-ibu yang dah jatuh cinta dengan Shaklee.  Ibu-ibu dan rakan-rakan tau x...set berpantang shaklee  adalah antara set yang sangat mendapat permintaan di luar jangkaan. 

Jangan tak percaya tau...ramai dah ibu-ibu yang sangat teruja dengan kesannya. Oleh yang demikian, ramai dah ibu-ibu yang memilih untuk mengambil supplement shaklee dalam berpantang berbanding jamu.

Jom kita lihat apakah khasiat dan kebaikan set berpantang shaklee ni..=)

 KHASIAT DAN KEBAIKAN SET BERPANTANG SHAKLEE 


VITA LEA WITH IRON FORMULA
♥ Ibu yg sdg berpantang di galakkan ambil vita lea sbb semasa dlm pantang bnyk makanan yg kita xboleh makan so tenaga kita akan berkurang.
♥ Ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin,oleh itu ibu perlu ambil makanan yg seimbang dan berkhasiat bg m'gantikan semula darah yg hilang.
 Mengandungi zat besi yg sgat penting dalam pembentukan sel darah merah.
 Kekurangan zat besi blh menyebabkan ibu pucat,letih dan lesu serta tidak bermaya.
 Kalau nk bf baby,pengambilan zat besi adalah sgat penting.
 Vita lea tidak digalakkan di ambil dgn minuman bersusu kerana ia akan mengurangkan efisinsi penyerapan zat besi oleh badan.

B COMPLEX
 Membantu menstabilkan hormon badan kita
 Jika kurang B complex boleh menyebabkan ibu dalam pantang mengalami gangguan emosi..
 Membantu kita lebih bertenaga dan emosi lebih seimbang.
 Menukarkan makanan kpd tenaga

ZINC COMPLEX
 Ibu2 yg xmakan ikan haruan atau pati ikan haruan zinc complex adalah pengganti yg tepat kpd makanan tersebut.
 Galian yg sgat penting dlm membantu proses pemulihan.
 Membantu proses baik luka dalam badan kita terutama luka dalaman (rahim).
 Pengambilan zink bg ibu yg menyusu akan membantu anak yg disusukan membesar dgn baik.
 Mengurangkan masalah rambut gugur
 Memabntu mengatasi masalah KEDINGINAN selepas bersalin.


Energizing Soy Protein (ESP)
 Ia memberi tenaga, membantu melancarkan penghasilan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran,
 mencantikkan kulit si ibu, dan membantu kawal paras kolesterol dan memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama. 
 Sangat bagus utk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu.
 Apa bezanya soya Shaklee ini dengan soya lain yang berada di pasaran? Soya Shaklee adalah non GMO soy. Ia juga dibasuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah. Kualitinya sangat tinggi.

OSTEMATRIX
 OsteMatrixTM membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. 
 Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik. 
 Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.ostematrix membantu dalam masalah sembelit ibu semasa berpantang… 



PERCUMA 2 hadiah Istimewa dari SIISM dengan setiap pembelian Set Bersalin ini bulan April 2013 =) 

p/s: tawaran terhad selagi stok masih ada!!

I am Your Shaklee Independent Distributor (910538)…
(COD area Putrajaya)
Jika berminat untuk dapatkan produk shaklee boleh add saya di 
FB Ameerah Zulfa T. Abdullah untuk senang kita berchatting atau

Sms/wassup       : 013-5116965
 Message Fb      : http://www.facebook.com/ameeraz.dameeiya
Jemput Like FB Page kami   : http://www.facebook.com/SusuIbuIdamanSiManja

Setiap pembelian akan melayakkan anda untuk mendapatkan jadual pemakanan serta konsultasi percuma daripada saya:)

©       “A Healthier Life For Everyone & A Better Life For Anyone” ©

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.



Description: Bestnya! Ibu Kekal Cergas masa Berpantang Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: Bestnya! Ibu Kekal Cergas masa Berpantang
Blog Hak Milik Susu Ibu Idaman Si Manja 2014