Post Terhangat dan Terbaru di Blog SIISM


Pakej Set Bersalin TERHEBAT!!
2 Milk Booster TERBAIK

Thursday, February 28, 2013

Pemakanan Banyakkan Susu Ibu


* lobak putih
* ikan semua jenis ikan ikan yu, ikan sardine, tuna, salmon
* kurma (blend buat jus+susu/madu)
* air horlicks
* jantung pisang
* kucai +tauhu+tougeh
* petola
* kentang rebus
* longan kering (air mata kucing)
* roti
* biskut marrie
* susu/ soya
* pengaga
* kacang buncis
* sayur sawi
* cheese
* planta

Selamat menyusu buat Ibu-Ibu Idaman Si Manja

Ketahui cara nak tingkatkan dan  mempercepatkan penghasilan susu ibu..sila klik gambar ni..

Sila Hubungi meera untuk sebarang pertanyaan dan pesanan ;)
Saya pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia.
©       Shaklee ID     : 901538
©       SMS                 : 013-5116965
©       Emel                : siism.biz@gmail.com
©       Add Fb            : http://www.facebook.com/ameeraz.dameeiya
©       Like FB Page : http://www.facebook.com/SusuIbuIdamanSiManja
©       Blog                : http://susuibuidamansimanja.blogspot.com/

Anda akan mendapat JADUAL PENGAMBILAN VITAMIN dan layak mendapat KONSULTASI PERCUMA sepanjang pembelian anda dengan meera di SIISM.;)
*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit



Description: Pemakanan Banyakkan Susu Ibu Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: Pemakanan Banyakkan Susu Ibu

Tuesday, February 26, 2013

10 Amalan Murah Rezeki



1. Menyempatkan diri untuk beribadah 
Allah tidak sia-siakan pengabdian diri hamba-Nya, seperti firman-Nya dalam hadis qudsi:“Wahai anak Adam, sempatkanlah untuk menyembah-Ku maka Aku akan membuat hatimu kaya dan menutup kefakiranmu. Jika tidak melakukannya maka Aku akan penuhi tanganmu dengan kesibukan dan Aku tidak menutup kefakiranmu.” (Riwayat Ahmad, Tirmizi, Ibnu Majah dan al-Hakim dari Abu Hurairah r.a.)

2. Memperbanyak istighfar 
Istighfar adalah rintihan dan pengakuan dosa seorang hamba di depan Allah, yang menjadi sebab Allah jatuh kasih dan kasihan pada hamba-Nya lalu Dia berkenan melapangkan jiwa dan kehidupan si hamba. Sabda Nabi s.a.w.: “Barang siapa memperbanyak istighfar maka Allah s.w.t akan menghapuskan segala kedukaannya, menyelesaikan segala masalahnya dan memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka.” (Riwayat Ahmad, Abu Daud, an-Nasa’i, Ibnu Majah dan al-Hakim dari Abdullah bin Abbas r.a.)

3. Tinggalkan perbuatan dosa
Istighfar tidak laku di sisi Allah jika masih buat dosa. Dosa bukan saja membuat hati resah malah menutup pintu rezeki. Sabda Nabi s.a.w.: “… dan seorang lelaki akan diharamkan baginya rezeki kerana dosa yang dibuatnya.” (Riwayat at-Tirmizi)

4. Sentiasa ingat Allah
 Banyak ingat Allah buatkan hati tenang dan kehidupan terasa lapang. Ini rezeki yang hanya Allah beri kepada orang beriman. Firman-Nya: “(iaitu) orang-orang beriman dan hati mereka menjadi tenteram dengan mengingati Allah. Ingatlah, hanya dengan mengingati Allah hati menjadi tenteram.” (Ar-Ra’d: 28)

5. Berbakti dan mendoakan ibu bapa 
Dalam hadis riwayat Imam Ahmad, Rasulullah s.a.w. berpesan agar siapa yang ingin panjang umur dan ditambahi rezekinya, hendaklah berbakti kepada ibu bapanya dan menyambung tali kekeluargaan. Baginda s.a.w. juga bersabda: “Siapa berbakti kepada ibu bapanya maka kebahagiaanlah buatnya dan Allah akan memanjangkan umurnya.” (Riwayat Abu Ya’ala, at-Tabrani, al-Asybahani dan al-Hakim)Mendoakan ibu bapa juga menjadi sebab mengalirnya rezeki, berdasarkan sabda Nabi s.a.w.: “Apabila hamba itu meninggalkan berdoa kepada kedua orang tuanya nescaya terputuslah rezeki (Allah) daripadanya.” (Riwayat al-Hakim dan ad-Dailami)

6. Berbuat baik dan menolong orang yang lemah
 Berbuat baik kepada orang yang lemah ini termasuklah menggembirakan dan meraikan orang tua, orang sakit, anak yatim dan fakir miskin, juga isteri dan anak-anak yang masih kecil. Sabda Nabi s.a.w.: “Tidaklah kamu diberi pertolongan dan diberi rezeki melainkan kerana orang-orang lemah di kalangan kamu.” (Riwayat Bukhari)

7. Tunaikan hajat orang lain 
Menunaikan hajat orang menjadi sebab Allah lapangkan rezeki dalam bentuk tertunainya hajat sendiri, seperti sabda Nabi s.a.w.: “Siapa yang menunaikan hajat saudaranya maka Allah akan menunaikan hajatnya…” (Riwayat Muslim)

8. Banyak berselawat
 Ada hadis yang menganjurkan berselawat jika hajat atau cita-cita tidak tertunai kerana selawat itu dapat menghilangkan kesusahan, kesedihan, dan kesukaran serta meluaskan rezeki dan menyebabkan terlaksananya semua hajat. Wallahu a’lam.

9. Buat kebajikan banyak-banyak
 Ibnu Abbas berkata: “Sesungguhnya kebajikan itu memberi cahaya kepada hati, kemurahan rezeki, kekuatan jasad dan disayangi oleh makhluk yang lain. Manakala kejahatan pula boleh menggelapkan rupa, menggelapkan hati, melemahkan tubuh, sempit rezeki dan makhluk lain mengutuknya.”

10. Berpagi-pagi
Menurut Rasulullah s.a.w., berpagi-pagi (memulakan aktiviti harian sebaik-baik selesai solat Subuh berjemaah) adalah amalan yang berkat. 

Kesimpulannya, banyak amalan-amalan yang perlu kita lakukan untuk murah rezeki..10 ini adalah di antaranya.semoga bermanfaat buat teman-teman semua. 

'Renung-renungkan dan Selamat Beramal'




Description: 10 Amalan Murah Rezeki Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: 10 Amalan Murah Rezeki

Monday, February 25, 2013

Tips atasi Morning Sickness


Kebanyakan ibu mengandung pasti melalui saat-saat seperti tidak selera makan, loya, bau busuk, dll..SIISM ingin kongsikan petua yang boleh di amalkan utk atasi masalah alahan di awal kehamilan.

1. Amalkan makan kurma dan kismis. Anda tidak perlu makan banyak, cukup sekadar yang terdaya oleh tekak anda. 

2. Amalkan makan madu setiap pagi dan setiap malam. 

3. Minum air glukos. 

4. Makan aiskrim jeruk kampung. Aiskrim jeruk mempelam boleh menghilangkan rasa mual. Rasa pening dan loya akan berkurangan. 

5. Makan roti kosong cicah air Milo. Jangan terlalu memaksa bila makan, dikhuatiri ia akan keluar bailk. Makan sekadar termampu sahaja dan perlahan-lahan.

6. Makan mangga/buah-buahan masam seperti epal hijau untuk menghilangkan mual.

7. Makan kekacang seperti badam, kacang gajus, kacang iran dll. – baik utk otak bayi.

PERINGATAN; Segala petua/tips yang SIISM kongsikan ini adalah berdasarkan pengalaman sendiri..sekadar perkongsian buat rakan-rakan yang budiman. Jangan pula terlalu taksub dengan petua ini. Segalanya bergantung kepada diri sendiri. (^_^)

Buat ibu-ibu hamil yang berminat utk dapatkan vitamin semulajadi ibu hamil..boleh lihat disini 

Sila Hubungi meera untuk sebarang pertanyaan dan pesanan ;)
Saya pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia.
©       Shaklee ID     : 901538
©       SMS                 : 013-5116965
©       Emel                : siism.biz@gmail.com
©       Add Fb            : http://www.facebook.com/ameeraz.dameeiya
©       Like FB Page : http://www.facebook.com/SusuIbuIdamanSiManja
©       Blog                : http://susuibuidamansimanja.blogspot.com/

Anda akan mendapat JADUAL PENGAMBILAN VITAMIN dan layak mendapat KONSULTASI PERCUMA sepanjang pembelian anda dengan meera di SIISM..;)

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit

Description: Tips atasi Morning Sickness Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: Tips atasi Morning Sickness

Saturday, February 23, 2013

Pantang Larang Semasa Hamil


Peringatan Ibu Hamil!!!


Salam hari minggu buat rakan2 SIISM yang tinggal area putrajaya,kl,johor,dll..dan selamat bekerja bg warga pantai timur..
Hari ni SIISM nk share perkara atau amalan yang patut diambil perhatian oleh ibu hamil yerr..
Walaupun hamil, kita tetap ada pantang larang tau..bukan masa dalam pantang jer..sekadar perkongsian utk manfaat bersama.

1. Ibu hamil tidak digalakkan mandi pada waktu maghrib/malam..bimbang berlaku tumpah darah waktu nak bersalin nanti..orang tua kata..kalo turun darah mase nk bersalin tandanya sakit masa bersalin..kalo turun air..ok la sikit kot...insyaallah

2. Ibu hamil dilarang berada diluar rumah waktu senja.

3. Ibu hamil dilarang duduk di bendul/tangga (kalo rumah kampung biasanya ada bendul) dikhuatiri anak susah nak lepas keluar nnt.

4. Ibu hamil tidak digalakkan memakai selendang/tuala (contohnya sebar pada leher)..bimbang anak terbelit tali pusat.

5. Ibu hamil tidak digalakkan makan ais..bimbang anak besar dalam kandungan..nnt susah nk bersalin..(biar kecil didalam perut, besar di luar nanti)

6. Ibu hamil tidak digalakkan makan menggunakan mangkuk..bimbang kepala anak besar.

7. Ibu hamil digalakkan memotong buah-buahan terlebih dahulu b4 makan..jangan gigit terus..nanti anak suka menggigit..hihihi

p/s: apa yang SIISM kongsikan ni adalah dari pengalaman sendiri yang banyak diberi pesanan@ peringatan oleh bonda mertua ku..kredit to Raja Ramelah..love u mom..mmuah!

Ini jer yang SIISM ingat buat masa ni..jika datang idea lagi SIISM update lagi yer..=)

* Jangan salah faham ye teman-temanku..ini sekadar peringatan..xperlu ikut jika tak setuju..hanyalah kepercayaan orang tua...kadang2 ada kebenaranyya.. ;) 

Berminat utk dapatkan produk semasa hamil? klik gambar ini..

Sila Hubungi meera untuk sebarang pertanyaan dan pesanan ;)
Saya pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia.
©       Shaklee ID      : 901538
©       SMS                : 013-5116965
©       Emel               : siism.biz@gmail.com
©       Add Fb            : http://www.facebook.com/ameeraz.dameeiya
©       Like FB Page    : http://www.facebook.com/SusuIbuIdamanSiManja
©       Blog                : http://susuibuidamansimanja.blogspot.com/

Anda akan mendapat JADUAL PENGAMBILAN VITAMIN dan layak mendapat KONSULTASI PERCUMA sepanjang pembelian anda dengan meera di SIISM.;)

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit



Description: Pantang Larang Semasa Hamil Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: Pantang Larang Semasa Hamil

Friday, February 22, 2013

Bahaya Air Masak Buat Si Manja


JANGAN BERI AIR MASAK PADA BAYI BAWAH 6 BULAN



Tahukah Ibu-ibu bahaya memberi air masak kepada bayi berumur 6 bulan kebawah? kerana ;-



1. Pemberian air kosong/cecair lain (jus buah/air teh dll) boleh meningkatkan risiko kekurangan zat makanan kepada bayi.
2. Meningkatkan risiko penyakit dan jangkitan.
3. Airakan bertindak menghakis salutan pelindung penyakit yang dihasilkan oleh susu ibu.
4.Air bertindak sebagai pembawa kuman sekiranya air tidak bersih.
5. Pemberian air kosong dpt meningkatkan risiko kegagalan penyusuan - akibat kurangnya hisapan oleh bayi.
6. Pemberian air kosong dapat meningkatkan risiko keracunan air berlaku - bagi bayi berumur 5minggu, air yang terlalu banyak akan mencairkan garam di dalam darah yang mengakibatkan suhu badan rendah, bayi menjadi kembung dan boleh mengakibatkan sawan tarik.

Selamat Menjaga Si Manja Idaman ibu-ibu (^_^)

OMEGA GUARD
BULAN FEBRUARI INI!!
BUY 6 FREE 1..
BUY 3 WITH SPECIAL PRICE!
BUY 1 WITH BEST PRICE!
PM MEERA FOR DETAILS YAA...

Sila Hubungi meera untuk sebarang pertanyaan dan pesanan ;)
Saya pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia.
©       Shaklee ID     : 901538
©       SMS                 : 013-5116965
©       Emel                : siism.biz@gmail.com
©       Add Fb            : http://www.facebook.com/ameeraz.dameeiya
©       Like FB Page : http://www.facebook.com/SusuIbuIdamanSiManja
©       Blog                : http://susuibuidamansimanja.blogspot.com/

Anda akan mendapat JADUAL PENGAMBILAN VITAMIN dan layak mendapat KONSULTASI PERCUMA sepanjang pembelian anda dengan meera di SIISM.;)

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit




Description: Bahaya Air Masak Buat Si Manja Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: Bahaya Air Masak Buat Si Manja

Wednesday, February 20, 2013

Ketahui Cara Tingkatkan Susu Ibu


Risau dengan masalah susu ibu merudum?susu kurang?ibu tidak bertenaga? SIISM akan membantu ibu-ibu semua mengatasi masalah susu ibu kurang. bagaimana? Set 3 M shaklee dapat membantu ibu-ibu semua kerana set ini merupakan set paling lengkap penyusuan susu ibu dan juga set paling hot dan terhangat!

Kenapa ramai ibu-ibu suka dengan set ini?


(1) Badan kekal segar, bertenaga dan cergas dan mempercepat penghasilan susu.
(2) Susu menjadi lebih pekat kerana nutrisi yang ada serta membuatkan anak lebih cepat puas & kenyang. 
(3) Breast cepat penuh selepas sesi pam atau direct feeding kerana protein dan kalsium merupakan komposisi utama di dalam susu badan. Kilang penghasilan susu badan memerlukan protein serta kalsium dan juga serat sebagai makanan untuk menghasilkan susu dengan cepat.
(4) Kulit muka menjadi lebih cantik berseri kerana B-complex, ESP adalah antara vitamin yang mencantikkan kulit.

Set Penyusuan Lengkap ini Mengandungi :- 

1 . Vitalea (multivitamin) meningkatkan tahap imunisasi badan 
2. Bcomplex with asid folic dapat mengawal stress dan memberi tenaga
3. Alfalfa mengatasi keputihan dan sebagai perapat serta milk booster
4. Lecithin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus, kuman dan bakteria
BONUS : membantu membakar lemak (utk pelangsingan badan bg ibu) 
5. Ostematrik(kalsium) mengatasi lenguh lenguh sakit pinggang dan lutut juga sbg milk booster 
6. ESP mencantikkan kulit disamping memberi tenaga serta sebagai pengalak susu

JANGAN LEPASKAN PELUANG DAPATKAN SET 3M SEKARANG!!!


PM FB Ameerah Zulfa T. Abdullah FOR DETAILS YAA...

Sila Hubungi meera untuk sebarang pertanyaan dan pesanan ;)
Saya pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia.
©       Shaklee ID        :901538
©       SMS/Whatapps   : 013-5116965
©       Emel                : siism.biz@gmail.com
©       Add Fb            : Ameerah Zulfa T. Abdullah
©       Like FB Page : http://www.facebook.com/SusuIbuIdamanSiManja
©       Blog                : http://susuibuidamansimanja.blogspot.com/

Anda akan mendapat JADUAL PENGAMBILAN VITAMIN dan layak mendapat KONSULTASI PERCUMA sepanjang pembelian anda dengan meera di SIISM.;)

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit



Description: Ketahui Cara Tingkatkan Susu Ibu Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: Ketahui Cara Tingkatkan Susu Ibu

Monday, February 18, 2013

Kepentingan Penyusuan Eksklusif



Salam ceria buat rakan-rakan SIISM..rasanya lama dah SIISM tak update blog ni..maaf atas kekangan masa..hari ni SIISM ingin share info buat ibu-ibu semua terutama ibu-ibu yang baru melahirkan bayi comel.

Mengapa pentingnya penyusuan sepenuhnya (eksklusif) sehingga 6 bulan buat Si Manja?

1- Kandungan nutrien dalam susu ibu adalah mencukupi untuk pertumbuhan bayi dari lahir sehingga berumur 6 bulan. Penyusuan ibu selama 6 bulan tanpa zat makanan lain tidak menjejaskan kadar pertumbuhan bayi.

2- Dapat memastikan penyerapan zat besi yang optimum dari susu ibu. Pengambilan bahan makanan lain boleh mengurangkan penyerapan nutrien di dalam susu ibu seperti zat besi.

3- Sistem Pencernaan dan penghadaman (bayi kurang 6 bulan) masih belum matang untuk memproses makanan selain susu ibu. Oleh itu, pemberian air/makanan pelengkap/susu formula adalah tidak digalakkan.

4- Enzim penghadaman yang terlibat belum tersedia sepenuhnya. Oleh itu, bayi mudah mendapat diarrhea(cirit-birit) sekiranya makanan pelengkap diperkenalkan lebih awal menggantikan susu.

5- Air/Cecair lain (selain susu ibu) bertindak menghakis salutan pelindung penyakit yang dihasilkan oleh susu ibu terhadap pencernaan mendedahkan bayi kepada pelbagai risiko seperti jangkitan dan alahan.

Semoga info ini bermanfaat buat ibu-ibu semua. =)

Sumber Jabatan Kesihatan WPKL

Risau susu kurang & merudum? Jangan khuatir...SIISM sedia membantu ibu-ibu semua..

Dapatkan Set Lengkap Penyusuan Susu Ibu dengan SIISM..sila klik gambar ini


     “A Healthier Life For Everyone & A Better Life For Anyone”


Sila Hubungi meera untuk sebarang pertanyaan dan pesanan ;)
Saya pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia.
©       Shaklee ID     : 901538
©       SMS                 : 013-5116965
©       Emel                : siism.biz@gmail.com
©       Add Fb            : http://www.facebook.com/ameeraz.dameeiya
©       Like FB Page : http://www.facebook.com/SusuIbuIdamanSiManja
©       Blog                : http://susuibuidamansimanja.blogspot.com/

Anda akan mendapat JADUAL PENGAMBILAN VITAMIN dan akan mendapat KONSULTASI PERCUMA sepanjang pembelian anda dengan meera di SIISM..;)

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit



Description: Kepentingan Penyusuan Eksklusif Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: Kepentingan Penyusuan Eksklusif

Saturday, February 16, 2013

Tips Atasi Si Manja Sukar Tidur



Si Manja buat ape yer...dah tidur ke still nak main lagi? Bila si manja menginjak pada umur 1 tahun..ibubapa akan menghadapi masalah bayi sukar tidur..kerana pada umur begini..kebanyakannya banyak menghabiskan masa untuk bermain dll. (termasuklah simanjaku iman). Hari ni SIISM nak kongsi tips bagaimana nak hadapi si manja sukar tidor malam. (SIISM ambil sumber dari majalah Pa & Ma)

ibu-ibu boleh cuba kaedah ni if si manja semua sukar nak tidur malam yerr...

Bagaimana menghadapi Masalah Sukar Tidur Malam
1- Mengatur Jadual waktu Malam
i- Berus gigi
ii- Ke tandas buang air kecil
iii- Baca buku 15-30 minit
iv- Minum air
v- Baca doa tidur
vi- Ibu pasang lampu tidur (tutup lampu bilik)
vii- Katakan padanya bahawa dia akan tidur sehingga esok pagi
vii- Ibu dodoikan & simanja melelapkan mata @ pura-pura tidur

2- Elakkan hal-hal yang meransang perhatian/minat simanja seperti:-
i- cahaya terang
ii- bunyi tv
ii- bunyi bising ( sediakan suasana yang sunyi agar si manja mudah tidur)

3- Kurangkan Interaksi
* katakan pada simanja..ini adalah waktu tidur dan die perlu tidur utk ke nurseri / taska esok

4- Cipta Mood Tidur
* cuba dapatkan lampu bercahaya kuning untuk mencipta mood & suasana tidur.

5- Elakkan Aktiviti Lain
* Jika berkongsi bilik/katil dengan si manja.

Kenapa tidur penting bagi Si Manja?

  • Tidur yang cukup akan menjamin tahap keimunan badan terhadap penyakit.
  • Merehatkan otot tubuh
  • Memberi peluang untuk otak berkembang
  • Menyumbang kepada keseimbangan hormon
  • Mengembalikan tenaganya dan kesegaran selepas bangun tidor.

OMEGA GUARD
BULAN FEBRUARI INI!!
BUY 6 FREE 1..
BUY 3 WITH SPECIAL PRICE!
BUY 1 WITH BEST PRICE!
PM MEERA FOR DETAILS YAA...

Sila Hubungi meera untuk sebarang pertanyaan dan pesanan ;)
Saya pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia.
©       Shaklee ID     : 901538
©       SMS                 : 013-5116965
©       Emel                : siism.biz@gmail.com
©       Add Fb            : http://www.facebook.com/ameeraz.dameeiya
©       Like FB Page : http://www.facebook.com/SusuIbuIdamanSiManja
©       Blog                : http://susuibuidamansimanja.blogspot.com/

Anda akan mendapat JADUAL PENGAMBILAN VITAMIN dan layak mendapat KONSULTASI PERCUMA sepanjang pembelian anda dengan meera di SIISM.;)

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit

Description: Tips Atasi Si Manja Sukar Tidur Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: Tips Atasi Si Manja Sukar Tidur

Set B Penyusuan Bajet


Salam Hari Minggu buat rakan2 semua.Masa SIISM pergi  Family Day di Putrajaya pagi tadi..ada la borak dengan seseorang ni..borak punya borak punya borak..then dia pun tanya ada tak set untuk tambah susu tapi yang paling bajet punya..almaklumla..tengah2 bulan ni kan..paham-paham jelah..Saya senyum jer..n bgtau pastilah ada..So, ibu-ibu diluar sana yang mempunyai masalah susu berkurang n bajet pun kurang..jom kita cuba set ini..set b - set penyusuan bajet.

Siapa lagi yang sesuai untuk set B ni?

Sangat sesuai diambil oleh ibu yg menyusukan anak kerana Alfalfa bertindak sebagai 'Milk Booster' untuk meningkatkan penghasilan susu ibu.

♥ Sesuai untuk lelaki dan wanita yang menghadapi masalah sembelit, kerana Alfalfa turut melawaskan sistem penghadaman seseorang secara lembut.
♥ Sangat sesuai untuk individu yang sangat mengamalkan pemakanan tidak seimbang, mudah letih dan mengantuk serta stress.
AMARAN!!! Penghidap SLE dan wanita mengandung tidak dibenarkan mengambil set ini.

Ada apa dalam set B ini?

Mengandungi  4 Suplement

  • 1 botol B-complex (120tabs)-with asid folic, memberi tenaga dan mengawal stress
  • 1 botol Vitelea (120 tabs) - multivitamin - meningkatkan tahap imunisasi badan
  • 2 botol Alfalfa (660 tabs)-Milk booster, sebagai perapat, mengatasi masalah keputihan wanita, mengatasi masalah resdung, sembelit.

boleh dapatkan secara full pack dan trial pack dengan harga mampu milik!

harga Trial Pack tidak melebihi RM 100

Dapatkan Harga PROMOSI ISTIMEWA Februari !



OMEGA GUARD
BULAN FEBRUARI INI!!
BUY 6 FREE 1..
BUY 3 WITH SPECIAL PRICE!
BUY 1 WITH BEST PRICE!
PM MEERA FOR DETAILS YAA...

Sila Hubungi meera untuk sebarang pertanyaan dan pesanan ;)
Saya pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia.
©       Shaklee ID     : 901538
©       SMS                 : 013-5116965
©       Emel                : siism.biz@gmail.com
©       Add Fb            : Ameerah Zulfa T. Abdullah
©       Like FB Page : http://www.facebook.com/SusuIbuIdamanSiManja
©       Blog                : http://susuibuidamansimanja.blogspot.com/

Anda akan mendapat JADUAL PENGAMBILAN VITAMIN dan layak mendapat KONSULTASI PERCUMA sepanjang pembelian anda dengan meera di SIISM.;)

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit

Description: Set B Penyusuan Bajet Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: Set B Penyusuan Bajet

Wednesday, February 13, 2013

Vitelea Pengganti Obimin


Betul ke Ibu hamil tidak perlu ambil obimin?Mungkin ramai yang tidak tahu dan tertanya-tanya apa itu vitelea? bagi yang pertama kali mendengar tentang vitelea..jom kita kenali vitelea shaklee.  

Vitelea Shaklee merupakan multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia.
90 tahun dahulu adalah dalam  bentuk cecair, kini telah ditukar  kepada bentuk-bentuk tablet.
Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA.
Tablet vitelea ini disaluti dengan serbuk nutrisi - Spirulina - merupakan tablet multivitamin terpantas didunia yang larut dalam air dan juga tubuh manusia. Tak Percaya? rakan-rakan boleh lakukan sendiri dirumah...ambil 1 tablet vitelea dan letakkan dalam segelas air kosong..dalam beberapa minit sahaja rakan-rakan boleh lihat perubahannya..cubalah..=)
Mineral yang terkandung didalamnya mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.
* Ujian klinikal telah membuktikan - pengambilan Vitelea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan 65% risiko jatuh sakit.

MANFAAT & KHASIAT UTAMA VITELEA SHAKLEE

Penambahan Tenaga
  • pemberi tenaga
  • kecergasan tubuh
  • kekuatan mental
  • membantu sistem memori 
  • lebih fokus dalam aspek pelajaran / kerja seharian

Pelengkap Nutrisi
  • amalan diet yang tidak seimbang menyebabkan kita kekurangan pelbagai vitamin dan mineral yg penting terutama vegetarian dan anemia.

Keupayaan Sistem Produktif
  • Penting kepada kanak-kanak & remaja yang sedang membesar

Metabolisma
  • Sangat membantu stimulasi metabolisma
  • Melambatkan proses penuaan

Element Penting Pada Sel Tubuh
  • Menyediakan asas nutrisi
  • memastikan sel hidup
  • pertumbuhan sel baru
  • membantu proses pembesaran
  • pertumbuhan rambut
  • otot, kulit, kuku, hormon
  • mejaga kesihatan tirod

Melindungi Organ
  • Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati


VITELEA SESUAI UNTUK SIAPA?
  • Sesuai untuk ibu / wanita hamil sebagai pengganti Obimin. (jika ambil vitelea tidak perlu mengambil Obimin
  • Ibu menysusu
  • lelaki / perempuan dewasa. 
  • Vitelea chewable disediakan untuk kanak-kanak berumur 4 tahun dan ke atas.

BULAN FEBRUARI INI!!
BUY 6 FREE 1..
BUY 3 WITH SPECIAL PRICE!
BUY 1 WITH BEST PRICE!
PM MEERA FOR DETAILS YAA...

Jika berminat untuk mendapatkan produk Shaklee..
Sila Hubungi meera untuk sebarang pertanyaan dan pesanan ;)
Saya pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia.
©       Shaklee ID     : 901538
©       SMS                 : 013-5116965
©       Emel                : siism.biz@gmail.com
©       Add Fb            : http://www.facebook.com/ameeraz.dameeiya
©       Like FB Page : http://www.facebook.com/SusuIbuIdamanSiManja
©       Blog                : http://susuibuidamansimanja.blogspot.com/

Anda akan mendapat JADUAL PENGAMBILAN VITAMIN dan layak mendapat KONSULTASI PERCUMA sepanjang pembelian anda dengan meera di SIISM.;)

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit




Description: Vitelea Pengganti Obimin Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: Vitelea Pengganti Obimin
Blog Hak Milik Susu Ibu Idaman Si Manja 2014