Post Terhangat dan Terbaru di Blog SIISM


Pakej Set Bersalin TERHEBAT!!
2 Milk Booster TERBAIK

Friday, May 31, 2013

Kenangan Festival Belia Putrajaya 2013

Salam Jumaat semua..dah lama rasenyer x update blog SiiSM ni..hampir seminggu..maaf ye rakan-rakan tercinta..almaklumla..ibu idaman sibuk menjaga booth 4 hari 4 malam mase festival belia putrajaya 23-26 Mei baru-baru ni..lpas jga booth plak ibu idaman balek kampong sinun...memang x sempat nak mengadap blog..heheh..lamanyer cuti kan..

Hari ni Ibu Idaman sajikan rakan-rakan dengan gambar-gambar comel kitorang mase jaga booth =) hiihih

kenangan festival belia 2013

Nak buka booth ni pun ade al-kisahnyer..nak tau ker?
sebelum luput diingatan..meh nak share kat cni yer..
ok..mula-mula tu Ibu Idaman dapat booth dekat presint 4, area KBS..bile g tengok booth tu..alahai cedeynyer..booth paling hujung..tepi jalan..dah xde booth dah lpas tu..hihiih..mula-mula tu xrase nak move..then dpt call dari en.hubby..inform ade booth kosong dekat ngn JPN..bincang2 dlm 2 saat..kitorang setuju nk pindah..memandangkan area JPN lebih strategik rasenyer..then bergegasla we all simpan barang balek..utk pindah booth...

Tapi...booth kat JPN ni mahal sket la harganya nk banding yg satu lagi..agak berganda jgak la..tp ktorang setuju nk share..alhamdulillah ALLAH permudahkan urusan kami..syukur..

Pengalaman 1st time jage booth..hhihiihhi...best la jgak..terlibat ngn event besar mcm ni..Alhamdulillah..dapat rakan-rakan group yang tersangat sporting, baik, tak berkira, kerjasama yang mantap..TERBAIKLAH! u olls..disebabkan buka booth ni...Ibu Idaman n family berkampong kat ctu..termasuk en.hubby pun pegila jgak..kalo tak..jangan harap nak pergi event-event macm tu..nk singgah pun susah..hihihih..bagus kan?

1st day kat booth JPN tu..kalut skit la..xsangka ramai yang datang..we all xsempat susun habis lagi barang..dah ade yg bertanya n nak beli..Alhamdulillah..Pada pengamatan Ibu Idaman lah kan..banyak yang nak kene prepare bile buka booth ni...

1) mesti ada banner - utk perkenalkan produk kita
2) flyers - utk edaran n memperkenalkan produk kita
3) meja, kerusi, lampu, kipas utk kegunaan masa booth..oh ya..yang penting lagi..CANVAS..ni ibarat sediakan payung sebelum hujan..so..sediakan CANVAS..sebelum booth ditimpa hujan..hihiih..
besides, canvas juga boleh pasang antara laluan pejalan kaki tu..tak la panas sangat org lalu kan =) buat pahala sket...ameen

pengalaman ni akan ku jadikan kenangan abadi  tersemat di sanubari..cheeewaahh!!

rakan-rakan yang ade pengalaman jaga booth? jom share kat komen erk..;) 
Description: Kenangan Festival Belia Putrajaya 2013 Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: Kenangan Festival Belia Putrajaya 2013

Tuesday, May 21, 2013

Susu Meriah, Resdung Hilang


Untuk kesemua peminat dan penggemar supplement IBU MENYUSU, kami berikan anda OFFER TERHEBAT sempena bulan Ibu ni..

Tengok Kelebihan:-
 ESP (Soy Protein Isma Isolate Powder) :
- Memberi rasa kenyang lebih lama. Pengambilan ESP membantu anda untuk menjaga nafsu makan dan dapat mengelakkan anda dari makanan ringan yang tidak berkhasiat
- Membantu membakar lebih 35% kalori dan membantu menjaga otot bagi menghalang semula berat naik dengan mudah
- Bukan itu saje, ESP juga membantu anda mendapatkan kulit yang lebih cantik, menghilangkan parut dan menegangkan payudara 
- Melancarkan penghasilan susu ibu

Alfalfa
- sebagai milkbooster - susu cpt bengkak pas makan alfalfa lebih2 lagi bila kita minum air dalam kuantiti yang cukup. Saya terpaksa reducekan dose sbb tak tahan dgn bengkak susu
- Menghilangkan keputihan - mmg completely hilang, takde kesan smpi sekarang
- Membantu pelawasan - sy ni mmg jenis membuang 3 hari sekali. Makan alfalfa mmg setiap hari membuang which is bagus sebenarnya untuk kesihatan usus.
- Alfalfa to reduce weight - mmg terbukti turun..tak byk tp still turun. 0.5kg utk 2 minggu..still ada penurunan kan?
- sebagai kacip fatimah - rasanya yang pernah amik mesti da tau kan mcmana kesannya
- Alfalfa mengurangkan masalah resdung 



 Ostematrik Kalsium
- Baik Untuk yang mengalami kaki kejang / cramp, bisa-bisa
- Bagus Untuk pelawasan (sembelit)
- Untuk Pembentukan janin bayi
- Melegakan migrain
- Mencegah Osteoporosis
- Tidur lebih lena dan senang bangun di awal pagi
- Melegakan sakit pinggang
- Melancarkan penghasilan susu lebih cepat 


3 Milk Booster membantu banyakkan susu ibu, resdung kurang, pembuangan lebih lawas
Harga ASAL RM300 . Murahkan?  NAK DISKAUN? NAK LAGI LAGI MURAH? tentunya Boleh ... 

Untuk 3 milkbooster Hebat  ni taipkan kod " 3 milk booster murah " ke 013-5116965 
sertakan namakawasan anda dan email anda.


Setiap pembelian akan melayakkan anda untuk mendapatkan jadual pemakanan serta konsultasi percuma daripada saya:)

©       “A Healthier Life For Everyone & A Better Life For Anyone” ©

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


Description: Susu Meriah, Resdung Hilang Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: Susu Meriah, Resdung Hilang

Monday, May 20, 2013

Kebaikan Pam Elektrik VS Pam Manual


Pada entry lepas Ibu Idaman kongsikan cara menggunakan pam..Kali ini Ibu Idaman ingin share tentang kebaikan pam Elektrik dan Pam Manual..

Bagi yang pertama kali melalui pengalaman mengandung dan bersalin pasti tidak sabar-sabar hendak menyusukan bayi mereka. Apatah lagi apabila sampai saat hendak memilih pam yang bersesuaian bagi kegunaan apabila kembali bekerja kelak. Jom kite tengok perbezaan pam Elektrik vs pam Manual...


KEBAIKAN PAM ELEKTRIK

(1) Menjimatkan masa, lebih-lebih lagi dengan penggunaan double pump
(2) Tak melenguhkan tangan.
(3) Sambil pam, boleh buat kerja lain. 
(4) Biasanya komponen kurang berbanding pam manual

Pam elektrik sesuai bagi mereka yang biasanya sibuk sewaktu bekerja, kerana dengan penggunaan double pump anda boleh memendekkan masa memerah sehingga separuh. Malah, anda tidak perlu langsung meninggalkan meja anda. Dengan setting yang baik, anda boleh memerah di meja sendiri (Pastikan tiada bunyi yang boleh menarik perhatian)

KEBAIKAN PAM MANUAL
(1) Ringan dan mudah dibawa
(2) Boleh pam di mana-mana. Dalam jam pun boleh pam
(3) Kuasa sedutan lebih mudah dikawal. Bagi yang dah expert mudah dapat letdown (10-15 minit dah dapat penuh sebotol)
(4) Tak payah fikir pasal motor, selagi getahnya elok selagi tu boleh guna. Pam avent manual saya dah hampir dua tahun, masih elok lagi.

KEBURUKAN PAM MANUAL
(1) Lenguh tangan
(2) Kena pam sebelah-sebelah sebab pam manual tak ada double pump
(3) Sesetengah pam, komponennya banyak

Stok Adalah TERHAD. 


*REMINDER! CARA Untuk dapatkan Breastpump murah ni :-

Taip kod " breastpump murah " ke 0135116965 bg namakawasan dan email ibu-ibu yerr. 

Untuk Pembelian Terus boleh temui kami di Booth Group Richmilk Berdekatan dengan Pentas Utama (23/5/2013 - 26/5/2013) Sempena Karnival Belia dan Jom Heboh.
Untuk 20 yang terawal ke booth kami anda akan mendapat Sampel percuma produk dan Menangi hadiah Misteri Bernilai RM500.

JUMPA ANDA DI SANA!!!

Description: Kebaikan Pam Elektrik VS Pam Manual Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: Kebaikan Pam Elektrik VS Pam Manual

12 Cara Menggunakan Breast Pump


Tips ~ 12 Cara Menggunakan Breast Pump
============================
1- Bacakan arahan yang ada breast pump set anda

2- Pastikan breast pump kit anda dalam keadaan yang steril. Jika tidak, anda harus merendamkan breast pump kit anda selama 10 minit sebelum menggunakannya.

3 -Basuhkan tangan anda sebelum memasang bahagian kit breast pum anda mengikut arahan daripada buku petunjuk.

4 - Anda harus dalam keadaan berehat. Anda boleh cuba menarik nafas untuk mengurangkan tekanan stress sebelum mengepam susu anda. Gunakan pam yang sesuai mengikut saiz payudara anda.

5 - Anda digalakkan mengurut payu dara anda untuk mendapatkan susu ejeksi refleks.

6 - Sebelum anda mula mengepam, pastikan payudara anda ditengah-tengah dalam cup. Sementara mengepamnya, putting anda cenderung untuk mengembang dan memanjang. Jika anda sedang mengepam  dengan cup yang terlalu ketat, ia kan menyebabkan payudara sakit dan bekalan susu juga akan dikurangkan. 

7- Saiz standard ialah kurang dari atau 32A, 33A, 34A.

8-Disyorkan 2 kali sehari di mana setiap sesi hanya 15 hingga 20 minit sahaja.

9-Anda mula dengan pam sedutan terendah dan secara beransur-andur anda boleh meningkatkan sedutan yang diperlukan untuk mengekalkan susu mengalir. Jika susu anda berhenti mengalir, berhenti mengepam dan mengurut payudara anda untuk beberapa minit.                                                                                       

10 - Anda boleh menyambung mengepam untuk beberapa minit lagi selepas mengurut untuk membantu pengaliran susu yang lebih baik dan meningkatkan penghasilan susu.

11-Apabila anda selesai dengan sesi mengepam, ketatkan bekas botol susu dan simpan dalam peti sejuk.

12- Cuci dan keringkan alat pengepam yang disentuh oleh susu. Tiub mengepam harus dicuci dengan air suam bersabun dan dikeringkan.



*REMINDER! CARA Untuk dapatkan Breastpump murah ni :-

Taip kod " breastpump murah " ke 0135116965 bg namakawasan dan email ibu-ibu yerr. 


NAK CEPAT CEPAT? BELI TERUS DAPAT + FREE POSTAGE??

Untuk Pembelian Terus boleh temui kami di Booth Group Richmilk 
berhampiran Kementerian Belia Sukan (KBS) pada  (23/5/2013 - 26/5/2013) Sempena Karnival Hari Belia dan Jom Heboh Putrajaya.. .

Untuk 20 yang terawal ke booth kami anda akan mendapat Sampel percuma produk dan Menangi hadiah Misteri Bernilai RM500.

JUMPA ANDA DI SANA!!!



Description: 12 Cara Menggunakan Breast Pump Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: 12 Cara Menggunakan Breast Pump

Sunday, May 19, 2013

Breastpump Double Rumble Tuff!!!

Salam Isnin bersamaan 10 Rejab 1434H buat warga SIISM semua,  Memandangkan ramai yang bertanyakan SIISM tentang breastpump..hari ni SIISM dengan gembiranya ingin kenalkan Breastpump murah di pasaran malah boleh double pumping lagi..pendek kate 2 in 1 lah khas buat ibu-ibu idaman semua tau.


Breastpump RT  berkualiti tinggi. Harga Pasaran RM449 RM569.00.  NAK DISKAUN? tentunya Boleh ... Untuk Breastpump RT diskaun ni taipkan kod " breastpump RT " ke 013-5116965 sertakan nama, kawasan anda dan email anda

Breastpump Murah Rumble Tuff "Double Pumping"



Kelebihan Breastpump murah "Rumble Tuff" 
- Harga mampu milik 

- Pump ni boleh beroperasi menggunakan electric atau bateri AA. Tapi bateri tak include sekali, kena beli sendiri. Lebih baik pakai rechargeable battery.

- Pam ni boleh single pump, double pump dan jugak manual pump. Mase mula2 ibu idaman nak tadah susu, ibu idaman pakai manual dulu...bila dah biasa dengan manual suction, baru ibu idaman test guna double pump.... 

- Kekuatan suction manual pump boleh dilaras ikut keselesaan ibu-ibu yerr.. 

- Bunyik motor yang sederhana... ni ibu idaman agak je la, sebab ibu idaman kan tak pernah lagi dengar bunyik pump lain....(^_^)

- Ada LCD view kat motor... bole laras 8 level suction...

- Bole set memory rentak pumping yang serasi dengan kita...
- Boleh set alarm... so takde la terlupe nak pump....sampai mase dia akan remind. bagus tak ade reminder ni..kann ??

- Bile start nak pump, dia akan stimulate breast dulu selama 2 minit, baru dia dia mula pump... katanya ni ala2 gaya baby mengisap, so dapat produce susu dengan lebih lancar...

- Motor yang ringan.... 350 gram jek. Ade la sebesar tapak tangan ibu idaman ni, kira kalau hangkut sebelah tangan pun tak la lenguh...

REMINDER! nak ingatkan semula Untuk Breastpump murah ni :-

Taip kod " breastpump murah " ke 0135116965 bg nama, kawasan dan email ibu-ibu yerr. 


NAK CEPAT CEPAT? BELI TERUS DAPAT + FREE POSTAGE??

Untuk Pembelian Terus boleh temui kami di Booth Group Richmilk 
Sempena Karnival Belia dan Jom Heboh Putrajaya.. berhampiran Kementerian Belia Sukan (KBS) pada  (23/5/2013 - 26/5/2013) .

Untuk 20 yang terawal ke booth kami anda akan mendapat Sampel percuma produk dan Menangi hadiah Misteri Bernilai RM500.

JUMPA ANDA DI SANA!!!
Description: Breastpump Double Rumble Tuff!!! Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: Breastpump Double Rumble Tuff!!!

Thursday, May 16, 2013

Testimoni Set Hamil dan Berpantang Combo


Istimewa Buat Ibu Hamil
PROMOSI KOMBO BUY 5 FREE 1 untuk Set Ibu Hamil dan Ibu Bersalin.
Tawaran untuk 10 orang yang pertama SMS akan mendapat 1FREE PRODUK + 1 FREE GIFT

Dapatkan vitamin /supplement yang lengkap nutrisi bukan sahaja untuk ibu yang paling penting cukup untuk PEMBESARAN BAYI di dalam kandungan.


TEACHER’S DAY SPECIAL COMBO SET BUY 5 FREE 1

Mengandungi: Full set 
850 g – ESP (Energizing Soy Protein) (1-2 bulan)

120 tabs-BComplex & Asid Folic (1-4 bulan)
120 tabs-Zinc (1-4 bulan)
120 tabs-Vitalea Multivitamin & Zat Besi (1-4 bulan)
120 tabs-Kalsium Ostematrix (1-2 bulan)

90 tabs –Omega Guard (1-2 bulan)

  • Ibu Hamil tak perlu ambil asid folic dan obimin kerana asid folic terkandung dalam vitamin B, manakala obimin boleh didapati dari vitalea
  • Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang baru melahirkan bayi Tiada kesan sampingan / cirit-birit kepada bayi Sangat sesuai diambil oleh ibu sebaik sahaja selepas bersalin, walaupun anak mengalami demam kuning / jaundice , pramatang atau kelahiran ceaser.
  • Set ini juga sesuai diambil oleh individu yang mengalami masalah rambut gugur 


Pastikan apa jua supplement yg anda ambil adalah SELAMAT dan BERKESAN. Pilihlah SHAKLEE jika anda masih mencari-cari. 

Berminat utk dapatkan SET KOMBO TEACHER'S DAY SPECIAL? KLIK GAMBAR INI





[] Nak order MUDAH sangat. 

SMS jer "COMBO SET 2 IN 1 " dan beri nama dan kawasan

anda ke 013-5116965.

@

Hubungi:

Call/sms/wassup :013-5116965
Add FB Chat: Ameerah Zulfa T. Abdullah
Emel:siism.biz@gmail.com 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit





Description: Testimoni Set Hamil dan Berpantang Combo Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: Testimoni Set Hamil dan Berpantang Combo

Wednesday, May 15, 2013

TEACHER’S DAY SPECIAL!! BUY 5 FREE 1


Dengan lafaz Bismillah, sempena Hari Guru ini admin dengan gembira hati nak buat

PROMOSI KOMBO BUY 5 FREE 1 untuk Set Ibu Hamil dan Ibu Bersalin.

Promosi Jualan Kombo BUY 5 FREE 1 ini dibuka hanya untuk 3 Hari sahaja 

bermula hari ni, 16/5/2013 sehingga hari Sabtu 18/5/2013.

TEACHER’S DAY SPECIAL COMBO SET BUY 5 FREE 1

Mengandungi: Full set 

850 g – ESP (Energizing Soy Protein)     (1-2 bulan)
120 tabs-BComplex & Asid Folic            (1-4 bulan)
120 tabs-Zinc                                      (1-4 bulan)
120 tabs-Vitalea Multivitamin & Zat Besi (1-4 bulan)
120 tabs-Kalsium Ostematrix                 (1-2 bulan)
90 tabs –Omega Guard                         (1-2 bulan)

  • Ibu Hamil tak perlu ambil asid folic dan obimin kerana asid folic terkandung dalam vitamin B, manakala obimin boleh didapati dari vitalea
  • Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang baru melahirkan bayi Tiada kesan sampingan / cirit-birit kepada bayi Sangat sesuai diambil oleh ibu sebaik sahaja selepas bersalin, walaupun anak mengalami demam kuning / jaundice , pramatang atau kelahiran ceaser.
  • Set ini juga sesuai diambil oleh individu yang mengalami masalah rambut gugur 


[] Nak order MUDAH sangat.
Untuk HARGA PROMOSI & KONSULTASI PERCUMA  
SMS "COMBO SET 2 IN 1 " dan beri nama dan kawasan anda ke 013-5116965.
 
Hubungi:

Call/sms/wassup :013-5116965

Add FB Chat: Ameerah Zulfa T. Abdullah

Emel:siism.biz@gmail.com 


Selepas tamat promosi harga akan kembali kpd harga asal & tiada lagi FREE PRODUK & FREE GIFT..

Selamat Hari Guru..!!! ~~ Smile ~~




* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit
Description: TEACHER’S DAY SPECIAL!! BUY 5 FREE 1 Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: TEACHER’S DAY SPECIAL!! BUY 5 FREE 1

Tuesday, May 14, 2013

Petua Orang Tua Rawat Bayi Jaundis / Kuning



Hati ibu mana yang akan tenang bila bayi yang baru dilahirkan tiba-tiba demam kuning/ jaundis. Pasti kita akan risau kan?? Memandangkan ramai diantara bayi rakan-rakan SIISM yang baru lahir mengalami jaundice..jadi SIISM ingin kongsikan sedikit petua utk merawat bayi jaundice. Harap harap dapat membantu ibu-ibu Idaman sekalian. SIISM doakan semoga bayi kalian cepat sembuh.

Apakah itu Jaundis?

Jaundis berlaku apabila bilirubin iaitu pigmen yang berwarna kuning berkumpul di bawah kulitKadarnya yang tinggi menyebabkan kulit kelihatan kekuningan. Apabila sel darah merah dileraikan, ia menghasilkan bilirubin. Semua darah mengandungi bilirubin dan kebiasaannya akan diproses oleh hati dan disingkir melalui pembuangan najis dan air kencing.

Ketika bayi dalam kandungan ibu, proses ini dilakukan oleh hati ibu. Jadi apabila berada diluar, proses ini mula dilakukan oleh hatinya sendiri. Hati bayi yang belum matang mungkin tidak mampu memproses dan membuang bilirubin dengan pantas sepenuhnya beberapa hari selepas dilahirkan. Ini menyebabkan jaundis terjadi.
Biasa berlaku dari hari pertama ke hari ke 4 mengikut jenis jaundis. Kadarnya akan meningkat sehingga 12mg/dl dan boleh meningkat sehingga 15mg/dl. Jika meningkat sehingga 20mg/dl perlu pengawasan yang rapi dari doktor.

Demam kuning memang banyak menyerang bayi yang baru lahir. Walaupun penyakit ini biasa terjadi tetapi ia boleh mengancam nyawa bayi jika tiada rawatan yang sewajarnya.
Malah ia juga sedikit sebanyak mengganggu disiplin ibu-ibu yang sedang menjalani rawatan berpantang.Ini kerana jika si anak terpaksa di masukkan ke hospital, ibu pula terpaksa berulang alik untuk menjengok dan menyusukan bayi mereka.

Antara PETUA orang-orang tua yang boleh di amalkan :
  1. Susukan bayi dengan susu ibu seawal jam pertama selepas kelahiran. 
  2. Bertanyalah pakar laktasi cara-cara menyusu dengan baik. Pastikan bayi menyusu dengan cara yang betul untuk memastikan dia mendapat susu yang cukup.
  3. Susukan bayi dengan kerap. Tidak perlu jadual yang khusus semasa hari-hari dan minggu terawal.Susukan bayi bila-bila masa yang dia perlu dan jangan lupa kejutkan bayi untuk menyusu 2 jam sekali sekurang-kurangnya.Ini kerana jaundis menyebabkan bayi mengantuk.
  4. Susukan bayi dengan susu ibu 8-12 kali sehari. Makin banyak bayi minum, makin banyak proses pembuangan dan secara tidak langsung dapat menyingkirkan bilirubin.
  5. Rebus daun inai bersama akarnya, kemudian mandikan anak dengan daun inai.
  6. Rebus daun bunga raya, daun sirih dengan air kelapa. Selepas di mandikan bilas dan bersihkan  Mandikan bayi dalam berapa hari.
  7. Jika anda mengambil herba atau jamu, HENTIKAN buat seketika sehingga bayi anda sembuh.
  8. Anda juga boleh mencuba beri minum susu kambing ( sikit saje ) kerana berapa orang rakan saya yang mencuba kaedah ini sebelum ini memang berkesan. 
  9. Ibu menyusu juga boleh minum susu kambing ini kerana bayi turut akan mendapat khasiat dari susu ibu.

Jika anda juga ada tips-tips yang lain, boleh ke ,komen disini. Kita sama-sama share untuk kesihatan Si Manja Tersayang.

berminat utk dapatkan SET BERPANTANG shaklee? jom klik DI SINI

PERCUMA 2 hadiah Istimewa dari SIISM dengan setiap pembelian Set Bersalin ini  =) 

p/s: tawaran terhad selagi stok masih ada!!

I am Your Shaklee Independent Distributor (910538)…(COD area Putrajaya)
Jika berminat untuk dapatkan produk shaklee boleh add saya di 
FB Ameerah Zulfa T. Abdullah untuk senang kita berchatting atau

Sms/wassup       : 013-5116965
 Message Fb      : http://www.facebook.com/ameeraz.dameeiya
Jemput Like FB Page kami   : http://www.facebook.com/SusuIbuIdamanSiManja

Setiap pembelian akan melayakkan anda untuk mendapatkan jadual pemakanan serta konsultasi percuma daripada saya:)

©       “A Healthier Life For Everyone & A Better Life For Anyone” ©

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


Description: Petua Orang Tua Rawat Bayi Jaundis / Kuning Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: Petua Orang Tua Rawat Bayi Jaundis / Kuning

Monday, May 13, 2013

Izinkan Aku Membantu mu Sayangku


Sebolehnye aku ingin BERDIKARI
sebolehnye aku tak ingin MENYUSAHKAN orang lain

aku tak kesah aku sakit, aku penat, aku letih
aku tak kesah jika tiada yang simpati padaku


TAPI....



aku amat terpukul jika
insan yang ku sayang susah
insan yang ku sayang sakit
insan yang ku sayang tiada tempat mengadu
insan yang ku sayang tiada tempat bergantung

aku sangat tak sampai hati membiarkan insan yang kusayang
menanggung beban seorang diri

walaupun kau ingin berdikari, ingin menanggung masalah sendiri,
tidak ingin menyusahkan orang lain..

SEDARLAH Sayangku..

terkadang kita memerlukan 'seseorang' untuk bergantung
terkadang kita TERPAKSA menyusahkan 'seseorang' untuk situasi kita
terkadang kita terpaksa akur akan kehendak DIA
terkadang kita juga perlu berkongsi masalah bersama 'seseorang'

ku sedaya upaya ingin membantumu sehabis termampu

Ya Allah..KAU Bantulah aku untuk membantu hamba-Mu yang dalam kesulitan..Hanya ENGKAU memahami segala isi hati. ~ ameen~

(sekadar luahan hati)



Description: Izinkan Aku Membantu mu Sayangku Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: Izinkan Aku Membantu mu Sayangku

Sunday, May 12, 2013

TAHNIAH ATAS KELAHIRAN CAHAYA MATA BARU

anak saudaraku 12052013

Tahniah buat adik bongsuku atas kelahiran cahayamata puteri yang comel dan cutee sgt..(mcm dlam gambar)..selamat berpantang buat adik iparku..Jaga kesihatan ye dik.

Jom kita baca sedikit FAKTA TENTANG BAYI BARU LAHIR

 Bayi mengenali ibu terlebih dahulu sebelum ayah. Bayi mengenali suara ibu dari dalam rahim dan dapat mengenali suara dan bau ibu sebaik lahir.

 Bayi boleh melindungi diri sendiri daripada tercekik. Dikenali sebagai “protective reflex”, lidah bayi secara automatic akan menolak keluar objek asing untuk mengelakkan bayi dari tercekik.

 Warna asal mata kebanyakan bayi yang baru lahir adalah biru dan warna ini akan berubah kemudian selepas beberapa minit lahir.

 Bayi mengenali bau susu ibu. Anda mungkin menyedari bahawa sebaik anda mendekati bayi anda, dia akan meragam dan banyak kerenah. Ini kerana bayi anda mengenali bau susu dan dia tahu makanannya sudah sampai.

 Bayi mula tersenyum pada usia 6-12 minggu.

 Bayi menangis tidak mengalirkan air mata sehinga berusia 3-12 minggu.

 Bayi dilahirkan mempunyai 300 tulang tetapi tulang-tulang ini akan bercantum kemudiannya membentuk 206 tulang sahaja seperti mana jumlah tulang orang dewasa.

 Bayi dilahirkan tanpa tempurung lutut.

 Bayi dilahirkan dengan keupayaan untuk berenang dan menahan nafas tetapi kelebihan ini akan hilang sepanjang tumbesarannya.

 Di dalam 1 kajian, saintis di Norway membuat 1 penemuan mengejutkan apabila bayi yang baru dilahirkan dan diletak di atas perut ibunya, merangkak perlahan-lahan menuju ke payudara ibunya dan menyusu tanpa sebarang bantuan dari ibu. 


berminat utk dapatkan set berpantang shaklee? jom klik disini 

PERCUMA 2 hadiah Istimewa dari SIISM dengan setiap pembelian Set Bersalin ini  =) 

p/s: tawaran terhad selagi stok masih ada!!

I am Your Shaklee Independent Distributor (910538)…(COD area Putrajaya)
Jika berminat untuk dapatkan produk shaklee boleh add saya di 
FB Ameerah Zulfa T. Abdullah untuk senang kita berchatting atau

Sms/wassup       : 013-5116965
 Message Fb      : http://www.facebook.com/ameeraz.dameeiya
Jemput Like FB Page kami   : http://www.facebook.com/SusuIbuIdamanSiManja

Setiap pembelian akan melayakkan anda untuk mendapatkan jadual pemakanan serta konsultasi percuma daripada saya:)

©       “A Healthier Life For Everyone & A Better Life For Anyone” ©

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Description: TAHNIAH ATAS KELAHIRAN CAHAYA MATA BARU Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: TAHNIAH ATAS KELAHIRAN CAHAYA MATA BARU
Blog Hak Milik Susu Ibu Idaman Si Manja 2014