Post Terhangat dan Terbaru di Blog SIISM


Pakej Set Bersalin TERHEBAT!!
2 Milk Booster TERBAIK

Sunday, December 30, 2012

KONTRAKSI KEHAMILAN



Pada entry lepas SIISm post tentang tanda-tanda awal nk bersalin.Kali ni kite share tentang kontraksi pulak yer.  Ada segelintir bakal2 ibu tidak mengetahui apa itu kontraksi?adakah kontraksi yang kita alami itu benar @ palsu?.jom kita tengok apa itu kontraksi?ciri2 macmaner? kontraksi benar atau palsu?..sebagai persediaan kita nak bersalin nnt..=)
Apa itu Kontraksi
Kontraksi adalah serangkaian kontraksi rahim yang teratur, akan mendorong janin melalui serviks (rahim bahagian bawah) dan vagina (jalan lahir) secara bertahap sehingga janin keluar dari rahim ibu.Kontraksi akan menyebabkan serviks membuka secara bertahap (mengalami dilatasi), menipis dan tertarik sampai hampir menyatu dengan rahim.  
Ciri-ciri Kontraksi
  • Pengecutan otot rahim ini seperti ombak, bergerak dari bahagian atas rahim ke bahagian bawahnya.
  • Sakitnya mungkin bermula dari bahagian bawah belakang anda dan bergerak ke depan perut atau sebaliknya.
  • Sesetengah wanita menerangkan kesakitan ini seperti sakit sindrom pra haid yang kuat.
  • Sakitnya tidak surut dalam tempoh yang lama
  • Semakin kerap, paling kurang 15 minit sekali bertambah hingga 5 atau 3 minit sekali.
  • Setiap kali sakit, bertambah lama tempoh sakitnya, (sehingga 45 saat).
  • Semakin kuat sakitnya
  • Jika anda berjalan, sakit ini semakin terasa kuat.
  • Berbaring tidak mengurangkannya.
  • Servik menipis dan terbuka.

Mengira Kontraksi
  • Tempoh kontraksi boleh dikira secara meletakkan tapak tangan pada puncak rahim untuk mengesan pengecutan rahim itu yang sentiasa datang dan menghilang.
  • Catatkan kekerapan dalam berapa minit.
  • Catatkan kekuatan sakitnya.

Kelahiran Palsu
*Sebelum kelahiran sebenar berlaku, anda mungkin mengalami kelahiran palsu, atau dikenali juga sebagai Kontraksi Braxton-Hicks.
*Bermula seawal 28 minggu usia kandungan, wanita akan mula mengalami pengecutan rahim yang normal secara fisiologi, ia dinamakan pengecutan rahim Braxton-Hicks. 
*Anda boleh mengenalnya kerana ia sedikit berbeza dengan kotraksi kelahiran. 

*Walaupun anda mengubah posisi, berehat dan berjalan, kontraksi ini 

  • menyediakan diri anda untuk proses kelahiran.
  • jarang-jarang berlaku sekitar setiap 30 minit dan tidak semakin kerap.
  • tidak bertambah kuat sakitnya.
  • tidak bertambah lama tempoh sakitnya.
  • biasanya sakitnya di bahagian hadapan perut ke bawah.
  • tidak begitu menyakitkan.
  • boleh reda jika anda berbaring.
  • biasanya tiada perubahan pada servik.

~ Segera ke Hospital untuk kepastian doktor bila terdapat tanda-tanda seperti yang dinyatakan ok..jangan tunggu lama-lama..cepat-cepat berjumpa doktor if u all ade masalah k..jaga kandungan, sayangi baby kita..Gud Luck to all mom's to be...;) ~

Untuk dapatkan produk untuk bersalin..sila klik DI SINI

iNGIN Melihat testimoni? sila klik diSINI


Sila Hubungi meera untuk sebarang pertanyaan dan pesanan;)
Saya pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia.
©       Shaklee ID     : 901538
©       SMS                 : 013-5116965
©       Emel                : siism.biz@gmail.com
©       Add Fb            : http://www.facebook.com/ameeraz.dameeiya
©       Blog                : http://susuibuidamansimanja.blogspot.com/

Anda akan mendapat JADUAL PENGAMBILAN VITAMIN dan layak mendapat KONSULTASI PERCUMA sepanjang pembelian anda dengan SIISM..;)

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit


Description: KONTRAKSI KEHAMILAN Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: KONTRAKSI KEHAMILAN

3 Milk Booster Terbaik!


Salam..buat ibu2 menyusu, ibu yang dalam pantang, ibu hamil dan semua...hari ni SIISM nk share cara nk tambah susu ibu utk ibu2 yang ade maslh penyusuan..jangan risau..kite boleh selesaikan masalah itu dengan mengambil suplement yang SIISM cadangkan ni..Insya-Allah..dengan izin-NYA dpt menambah, memekatkan lagi susu kita..malah susu kita lebih berkhasiat utk bayi kita...


ADA APA DALAM 3 MILK BOOSTER?

-          KAMI MENYEDIAKAN 3 SUPLEMENT UTAMA PRODUK PENYUSUAN UTK MENAMBAH SUSU LAGI LAGI BANYAK, MEMEKATKAN SUSU, DAN SUSU LEBIH BERKHASIAT..

-          3 PRODUK UTAMA IALAH ESP, OSTEMATRIKALFALFA
-           
FUNGSI DAN KELEBIHAN ESP (ENERGIZING SOY PROTEIN)

-          Ibu menyusu dapat hasilkan susu dengan lebih cepat, lebih pekat dan lebih berkrim.
-          Tp akan memberi kesan kepada bayi kite..kenapa?
-          Bayi akan merasa kenyang ;)..bile dah kenyang pastilah tiada peel/ragam lagi..

-          Selain utk ibu menyusu..ESP juga sesuai utk ibu hamil..
-          Bagaimana pula?
-       asid amino yang terdapat dalam ESP akan membantu pertumbuhan uterus dan plasenta serta bertindak utk otot dan organ bayi.

-          Morning Sickness? – tidak lagi dengan mengambil ESP..Insya-Allah..
-          Kerana:
-          ESP - Membekalkan tenaga berpanjangan menjadikan badan kurang letih
-          Kulit dan payudara lebih anjal

BONUS* ESP akan Menjadikan kulit muka cantik, halus, mulus, gebu lagi berseri

FUNGSI DAN KELEBIHAN Ostematrix (Calcium Magnesium)

UNTUK IBU MENYUSU
Menggalakkan pengeluaran susu ibu
Melegakan sakit pinggang, kebas-kebas,
Membantu utk masalah sembelit

UNTUK IBU HAMIL
membantu mengurangkan masalah cramp/simpul biawak/kejang otot
(org klantan says *nyetok karung..hihiihih)
 Untuk tulang dan gigi yang kuat.
Menstabilkan denyutan jantung.
FUNGSI DAN KELEBIHAN ALFALFA

Memperbanyakkan susu badan
Merapatkan keintiman ibu
Merawat masalah keputihan
Memulihkan urat selepas bersalin
Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
Merawat asma, alergi dan enzima
Tidak sesuai utk ibu dalam pantang – if bayi ade jaundice



                BERMINAT UTK DAPATKAN SET INI?


Sila Hubungi meera untuk sebarang pertanyaan dan pesanan ;)
Saya pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia.
©       Shaklee ID        : 901538
©       SMS                 : 013-5116965
©       Emel                : siism.biz@gmail.com
©       Add Fb            : http://www.facebook.com/ameeraz.dameeiya
©       Like FB Page : http://www.facebook.com/SusuIbuIdamanSiManja
©       Blog                : http://susuibuidamansimanja.blogspot.com/

Anda akan mendapat JADUAL PENGAMBILAN VITAMIN dan layak mendapat KONSULTASI PERCUMA sepanjang pembelian anda dengan kami di SIISM..;)

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit




Description: 3 Milk Booster Terbaik! Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: 3 Milk Booster Terbaik!

Testimoni ESP

Jom lihat testimoni pengguna yang telah mengamalkan esp+set D..beliau telah berjaya mendapatkan kulit yang cantik..anda bile lagi???


Ade yang ingin mencuba produk ini?

untuk mengetahui lebih lanjut kelebihan esp sila klik SINI



Sila Hubungi meera untuk sebarang pertanyaan dan pesanan ;)
Saya pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia.
©       Shaklee ID        : 901538
©       SMS                 : 013-5116965
©       Emel                : siism.biz@gmail.com
©       Add Fb            : http://www.facebook.com/ameeraz.dameeiya
©       Like FB Page : http://www.facebook.com/SusuIbuIdamanSiManja
©       Blog                : http://susuibuidamansimanja.blogspot.com/

Anda akan mendapat JADUAL PENGAMBILAN VITAMIN dan layak mendapat KONSULTASI PERCUMA sepanjang pembelian anda dengan kami di SIISM..;)

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit
Description: Testimoni ESP Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: Testimoni ESP

Saturday, December 29, 2012

Saya Nak Gemok!


Salam ceria semua..memandangkan ada yang bertanya SIISM ada tak supplement utk tambah berat badan?So, hari ni SIISM ingin kongsikan supplement utk tambah berat badan yerr..Biasanya ramai yang tanya & cari supplement utk kurus kan?..Tapi sebenarnya xkurang juga yang mengalami masalah kurang berat badan or terlalu kurus...Jadi SIISM ada cadangan supplement yang sesuai untuk orang yang ingin menambahkan berat badan atau mencapai berat badan yang ideal. Apa yang perlu utk tambah berat ek? Secara basicnya memadai Mealshake + B-Complex + Vitelea..Jika ada bajet lebih boleh tambah ESP.

jom kita selami apa ada dalam meal shake, B-complex dan Vitelea.
1) Mealshake 
-  membekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 vitamin dan mineral yang penting. sumber yang kaya kalsium, fiber dan protein serta berperisa vanila. Protin amat penting dalam proses menambah berat badan ini kerana pengambilan protin boleh mengisi keperluan tubuh kerana protin adalah asas kepada pemakanan tubuh badan sama ada nak tambah berat ke..nak kurus ke..nak cantik ke..semuanya perlukan protin dan antara sebab yg lain ialah, protin membantu penyerapan yg lebih baik ke atas supplement yang kita ambil..
2) B-Complex
- mengandungi 8 jenis vitamin B yang penting untuk badan. mengawalatur kadar metabolisme dalam badan, menggalakkan kesihatan sistem kardiovaskular, mengurangkan rasa letih, tekanan perasaan dan meningkatkan sistem pertahanan badan.
3) Vitelea
- membekal 23 jenis vitamin penting bersama iron yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk(penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea kita), supplement penting untuk diet atau slim yang mana walau kita kurang makan namun pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang, mengelak pitam dan pening.
 Jom kita lihat TESTIMONI pelanggan yang dah naik berat badannya dengan supplement ini..;)



Jika ada bajet lebih..u all boleh ambil ESP  sebagai tambahan..kerana ESP juga kaya dengan protein untuk menambah berat badan. Protein akan membantu membina otot semasa bersenam.



Walaubagaimanapun..pengambilan vitamin ini hanyalah supplement untuk membantu rakan2 yang ingin menambah berat bdan. Perlu diingatkan untuk menambah berat badan mestilah kita makan banyak2 kan ? disamping pemakanan yang cukup terutamanya karbohidrat dan protein...jadi supplement yang SIISM cadangkan ini adalah untuk membantu u all semua jerr..

Contohnya Mealshake dapat membantu tingkatkan selera atau 'appetite makan' manakala ESP dapat membantu dari segi penyerapan vitamin dengan baik.  B-complex juga dapat membantu tingkatkan selera makan. B-complex akan memberi signal pada badan sekiranya kita tidak mempunyai gula(glukosa) untuk dibakar menjadi tenaga. Signal bagaimana yer? bila rasa lapar tu, itulah signalnya..;) Dan Vitelea @ multivitamin pula untuk menyokong nutrisi harian kita.

* ehem2..kalo nk tambah berat badan pun mesti ada jadual pemakanan kan? Nak tau jadual pemakanan utk tambah berat badan? boleh...tapi SIISM akan bagi exclusive untuk mereka yang membeli set ini dengan kami shj yer ;)


Bagi yang berminat utk dapatkan set tambah berat badan ni, Sila Hubungi meera untuk sebarang pertanyaan dan pesanan ;)
Saya pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia.
©       Shaklee ID        : 901538
©       SMS                 : 013-5116965
©       Emel                : siism.biz@gmail.com
©       Add Fb            : http://www.facebook.com/ameeraz.dameeiya
©       Like FB Page : http://www.facebook.com/SusuIbuIdamanSiManja
©       Blog                : http://susuibuidamansimanja.blogspot.com/

Anda akan mendapat JADUAL PENGAMBILAN VITAMIN & JADUAL PEMAKANAN serta layak mendapat KONSULTASI PERCUMA sepanjang pembelian anda dengan kami di SIISM..;)

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit




Description: Saya Nak Gemok! Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: Saya Nak Gemok!

Friday, December 28, 2012

Set Asas dalam Pantang




Buat ibu2 yang dah bersalin @ yang akan bersalin tapi masih mencari2 set dalam pantang yang sesuai? kami di SIISM sedia membantu anda..jom dapatkan set asas semasa berpantang dari kami..set ini mengandungi vitelea, b-complex, vitamin c dan zinc complex. ..untuk mengetahui lebih lanjut tentang fungsi setiap satu..sila baca di bawah ini..;) 

Supplement ini sesuai diambil semasa berpantang bersalin secara pembedahan walaupon anak jaundice

Vitalea Iron Formula 
-Mengandungi 28 jenis vitamin termasuklah Vitamin A, B, C, D, E, Calcium, Zinc, Iron dsb. *
- menggantikan makanan berzat juga untuk menambah darah.

B-Complex 
-Mengandungi kesemua 8 jenis Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh anda bagi menggantikan nutrisi Vitamin B yang hilang. Vitamin B penting untuk keseluruhan fungsi tubuh yang baik sama ada daripada segi kesihatan jantung, sintesis DNA, menguruskan tekanan apatah lagi dalam membina tenaga metabolisme.* 

Vitamin C 
-Mengekalkan pertahanan antioksida secara semulajadi, kekuatan sel, kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah.*

Zinc Complex
-Merupakan mineral yang perlu ada dalam setiap sel tubuh kita. Ia merangsang tindakan bagi 100 enzim iaitu bahan-bahan yang menggalakkan reaksi-reaksi biokimia dalam tubuh kita. Zinc membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka dalaman, mengurangkan rambut gugur, Memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein dll. *


kami juga menyediakan set trial pack bagi ibu2 yg ingin bajet..;)

Dalam Trial pack C (Confinement Set) kami di SIISM menyediakan:
·                     40 tablet Vitalea@Multivitamin
·                     40 tablet B Complex
·                     40 tablet Vitamin C
·                     40 tablet Zinc 

Lengkap untuk kegunaan 40 hari berpantang dengan harga tak sampai RM100 (postage free)

Jika anda inginkan dalam bentuk 
Full Set (botol) dengan harga ISTIMEWA boleh hubungi saya.
·                     120 tablet Vitalea@Multivitamin
·                     120 tablet B Complex
·                     180 tablet Vitamin C
·                     120 tablet Zinc 

Bagi ibu2 yang mempunyai bajet lebih, kami cadangkan untuk mengambil Energizing Soy Protein(ESP) sebagai minuman harian ibu2 semua dan juga Ostematrix  (kalsium with magenesium dan vitamin D), kedua-dua supplement ini boleh mengurangkan risiko jaundice pada bayi, memberi tenaga untuk ibu kurang merasa letih dan melancarkan air susu ibu. 
Bagi ibu yang menghadapi masalah pembuangan air besar bolehlah mengambil Lecithin kerana ianya tidak mengganggu perut bayi, ianya melancarkan pembuangan dengan cara yang lembut dan bagus utk IQ si manja.
Tetapi harus diingatkan bahawa pengambilan Vitamin ini perlu diikuti dengan pengambilan air masak yang cukup sekurang-kurangnya 2-3 liter sehari yerrr..air masak yerr bukan air manis ;)



Ibu2 yang berminat utk dapatkan mana2 supplement di atas, Sila Hubungi meera untuk sebarang pertanyaan dan pesanan ;)
Saya pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia.
©       Shaklee ID        : 901538
©       SMS                 : 013-5116965
©       Emel                : siism.biz@gmail.com
©       Add Fb            : http://www.facebook.com/ameeraz.dameeiya
©       Like FB Page : http://www.facebook.com/SusuIbuIdamanSiManja
©       Blog                : http://susuibuidamansimanja.blogspot.com/

Anda akan mendapat JADUAL PENGAMBILAN VITAMIN dan layak mendapat KONSULTASI PERCUMA sepanjang pembelian anda dengan kami di SIISM..;)

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit
Description: Set Asas dalam Pantang Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: Set Asas dalam Pantang

Kelebihan Ostematrix




Apa Lebihnya Ostematrix shaklee?

ia mengandungi gabungan kalsium karbonat, kalsium sitrat dan kalsium sitrat malet disamping magnesium dan vitamin D yang mana ia tidak menyebabkan kita sembelit dan lebih selamat dari risiko batu karang




OSTEMATRIX UNTUK SIAPA?
1) Seorang yang mudah stress, mudah kejang, mempunyai masalah water retention, sembelit serta pra haid..berilah peluang pada diri mengubah nasib dengan mencuba Ostematrix.

2) Individu bekerja yang sering keletihan/mudah letih..Ostematrix bakal membantu anda kekal bertenaga + bersemangat! yeah!!!

3) Ibu Hamil - Ostematrix boleh membantu sakit tulang belakang dan mengelakkan kekejangan (cramp /org klantan kate nyetok mengkarung..hiii..org klate phm kan..) 

4) Ibu Menyusu - Ostematrix membantu untuk pengeluaran susu dgn lebih baik (of cos kene ikut prinsip utama penyusuan..demand & supply)

5) Wanita - Ostematrix membantu mengurangkan risiko Osteoporosis (kereputan tulang

6 ) Berat Badan Berlebihan - jika anda tergolong dalam golongan ini..oh! anda amat perlukan Ostematrix demi memastikan kepadatan tulang anda bagi mengampu tubuh anda!



Tahukah ibu2 semua 1 biji oste = 1gelas susu penuh kalsium = 80 biji badam..bayangkanla..larat ke kita nk makan 80 bji badam sehari kan?dah tu mahal plak..hehehhe

Testimoni dari seorang ibu mengandung selepas mencuba Ostematrix Shaklee: 


" smlm me mkn ostematrix, nyaman tdur smp ke pagi


even my hubby pun mkn smlm, dia pun ckp tdur dia nyaman smlm n bngun pagi rasa bertenaga


smlm tu me sakit pinggang
after me mkn oste this morning pinggang dah tak sakit la"
Sesiapa yang belum cuba ostematrix Shaklee, better cuba. Tak rugi. Serius berbaloi.



Berminat utk dapatkan Ostematrix?


Sila Hubungi meera untuk sebarang pertanyaan dan pesanan ;)
Saya pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia.
©       Shaklee ID        : 901538
©       SMS                 : 013-5116965
©       Emel                : siism.biz@gmail.com
©       Add Fb            : http://www.facebook.com/ameeraz.dameeiya
©       Like FB Page : http://www.facebook.com/SusuIbuIdamanSiManja
©       Blog                : http://susuibuidamansimanja.blogspot.com/

Anda akan mendapat JADUAL PENGAMBILAN VITAMIN dan layak mendapat KONSULTASI PERCUMA sepanjang pembelian anda dengan meera..;)

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit


Description: Kelebihan Ostematrix Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: Kelebihan Ostematrix

Thursday, December 27, 2012

Ostematrix Menguatkan Tulang


Salam hari Jumaat buat ibu-ibu semua..dah tengok gambar di atas..berkaitan ape yer..;) hari ni SIISM ingin berkongsi tentang ostematrix..ape itu ostemtrix yer?jom baca disini......

Ostematrix mempunyai kalsium yang isinya paling seimbang bagi memastikan kadar penyerapannya adalah 99%. Formulanya unik, dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati, mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, manganes dan boron.  Nutrien2 ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kajian telah membuktikan bahawa suplemen kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan.

MANFAAT UTAMA:
  • Menguatkan Tulang - kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia(rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, konvulsi/kekejangan, gusi berdarah dan meransang darah untuk memekat.
  • Memperbaiki Kekejangan dan Kebas-Kebas (semut2) - Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis.(elok utk ibu hamil yg sentiasa mengalami cramp)
  • Meringankan Stress - Ianya mengimbangi tekanan darah ; memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf; menggalakkan tidur selesa; memperbaiki jantung berdebar, gementar dan stres. Ia juga membperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.(sesuai utk yg sentiasa migrain)
  • Memperbaiki Masalah Haid - Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1,000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil.
  • Pengalkalian Tubuh  - kalsium adalah mineral alkalin, dan ianya berkesan memastikan imbangan PH tubuh.  Ianya juga menghalang obesiti di waktu umur tua.  tambahan pula kalsium mambantu sel menyerap nutrien dan merangsang detoksifikasi.
  • Memperbaiki Hiperaktiviti perut dan sakit gastrik
  • Vitamin D - Dinamakan sebagai vitamin D pada 1916 bila didapati ia mampu merawat penyakit rickets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. 
  • Siapa perlu vitamin D?
  • - Vegetarian yang kurang terdedah pada matahari sewaktu musim panas
  • -  individu yang melebihi 55 tahun
  • - wanita hamil
  • -kanak-kanak perlu mengambil suplement vtamin D.
Magnesium 
- Ia adalah ion positif no2 penting didalam tubuh kita.  Ianya menggalakkan:-
  •  komposisi tulang dan rawan.  
  • Membantu sistem saraf 
  • mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga
  •  pengecutan saraf dan otot 
  • menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit.
Jantung :-
  • memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus
  •  menghalang endapan kalsium
  •  melart dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu
  •  Ianya juga penting untuk meraka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.
Zinc, boron, manganes, kuprum:-
  • Memelihara metabolism kerangka dan pertumbuhan otot
  • menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang
  • rawan dan menghalang artritis
Bagaimana Memilih Kalsium Premium?
* Pilih Produk yang ada vitamin D dan magnesium
* Elakkan produk yang dibuat dari tulang dan dolomite untuk mengelak keracunan plumbum.
* Elakkan mineral chelated kerana proses tersebut boleh menyebabkan tubuh menyerap logam berat tercemar dan toksin dalam proses menyerap mineral.


Untuk mencuba produk ini :-


Sila Hubungi meera untuk sebarang pertanyaan dan pesanan ;)
Saya pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia.
©       Shaklee ID     : 901538
©       SMS                 : 013-5116965
©       Emel                : siism.biz@gmail.com
©       Add Fb            : http://www.facebook.com/ameeraz.dameeiya
©       Like FB Page : http://www.facebook.com/SusuIbuIdamanSiManja
©       Blog                : http://susuibuidamansimanja.blogspot.com/

Anda akan mendapat JADUAL PENGAMBILAN VITAMIN dan layak mendapat KONSULTASI PERCUMA sepanjang pembelian anda dengan meera..;)

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit


Description: Ostematrix Menguatkan Tulang Rating: 4.5 Reviewer: ameerah zulfa - ItemReviewed: Ostematrix Menguatkan Tulang
Blog Hak Milik Susu Ibu Idaman Si Manja 2014