Post Terhangat dan Terbaru di Blog SIISM


Pakej Set Bersalin TERHEBAT!!
2 Milk Booster TERBAIK

Tuesday, September 10, 2013

Solat amat baik ketika HAMIL amat bahaya ketika HaidPergerakkan semasa solat seperti rukuk dan sujud amat baik buat ibu yang sedang hamil kerana membantu kesuburan bayi tetapi solat amat bahaya buat wanita yang sedang haid kerana pergerakkan semasa solat boleh menambah kandungan darah dalam rahim.


* Pergerakan badan dan riadah spt solat sgt baik utk org yg hamil, dan memudaratkan untuk org yg haid, kerana ketika rukuk dan sujud darah mengalir dgn banyak ke rahim.

* Tidak syak lagi bahawa rahim org yg hamil memang memerlukan banyak darah supaya dpt menyuburkan janin, dgn bersolat dpt membantu mengalirkan darah yg banyak kpd janin.

* Adapun org yg haid apabila bersolat, akan menyebabkan tumpah darah ketika haid.

* Dianggarkan bahawa isipadu darah dan cecair yang hilang dari tubuh wanita semasa haid kira2 34 ml, jika wanita haid menunaikan solat dia sebenarnya telah memusnahkan sistem imunnya, kerana sel-sel darah putih yang memainkan peranan yang penting dalam melawan penyakit akan hilang melalui darah haid . Oleh itu, berdoalah ketika haid supaya dijauhi daripada penyakit. Mohonlah perlindungan daripada Allah.

* Dan adapun wanita yang solat ketika haid akan kehilangan banyak darah putih, serta akan menjejaskan kesihatan organ2 badannya yg lain spt hati, limpa, limfoma tiroid dan sistem kawalan penyakit. Maka, jelaslah di sini hikmah/kebaikan larangan Allah kepada wanita yg berhaid utk bersolat sehingga dia suci daripada haid seperti yg diterangkan dlm firman2Nya.

* Di samping itu menggerakkan badan, terutamanya dalam sujud dan rukuk, akan meningkatkan aliran darah ke rahim dan membawa kpd tumpah darah. Seterusnya, menyebabkan kehilangan banyak garam mineral dalam badan. 

Doktor mengesyorkan wanita yg haid, supaya banyakkan berehat dan makan makanan yg berkhasiat, supaya tidak kehilangan banyak darah dan garam mineral yg penting dari badan. Hal ini juga mencerminkan kebijaksanaan Allah mengapa Dia melarang wanita yg haid daripada berpuasa.

Rujukan:
http://www.ibtesama.com/vb/showthread-t_47283.html

jemput baca Info HAMIL DAN PENYUSUAN;-
http://susuibuidamansimanja.blogspot.com/2013/02/pantang-larang-semasa-hamil_23.htmlJika anda ingin yang terbaik buat kandungan anda, cubalah vitamin Shaklee dan rasai perbezaannya!


Untuk mencuba Set Hamil Shaklee sila KLIK DISINI
klik gambar

boleh hubungi saya di

Sms/wassup 013-5116965

boleh juga PM/inbox fb saya

Klik Like Fanpage https://www.facebook.com/SusuIbuIdamanSiManja untuk dapatkan diskaun dan harga ISTIMEWA!

KONSULTASI PERCUMA untuk customer Siism sahaja sepanjang pengambilan produk ini.

DIJAMIN HALAL & DILULUSKAN KKM
TIADA KESAN SAMPINGAN
SERVIS PANTAS & KONSULTASI PERCUMA

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit
Salam Ceria dari SiiSm,
No comments :

Post a Comment

selamat mengomen ye...:)

Blog Hak Milik Susu Ibu Idaman Si Manja 2014