Post Terhangat dan Terbaru di Blog SIISM


Pakej Set Bersalin TERHEBAT!!
2 Milk Booster TERBAIK

Saturday, January 19, 2013

Doa DiMudahkan Mendapat Zuriat


Salam Hari Minggu buat semua...Pada entry sebelum2 ni SIISM ade share tentang supplement untuk kesuburan bagi mendapat zuriat kan..kali ni SIISM nk share pula doa untuk mudahkan mendapat zuriat. .  Doa ini SIISM ambil dari buku himpunan doa Ustaz Harun Din (yg kulit warna hijau tu..;)

1) Baca Al-Fatihah
2) Baca Doa di bawah ini.


Ertinya.
*Wahai Tuhanku, janganlah engkau biarkan daku seorang diri(dengan tidak meninggalkan zuriat) dan Engkaulah jua sebaik2 yang Mewarisi" (Surah Al Anbiya:89)
Ertinya.
*Wahai Tuhanku! Kurniakanlah kepadaku dari sisi-Mu zuriat keturunan Yang baik, Sesungguhnya Engkau sentiasa Mendengar (menerima) doa permohonan (Surah Ali Imran:38)
Ertinya.
*Dan tidaklah orang kafir itu memikirkan dan mempercayai Bahawa Sesungguhnya langit dan bumi itu pada asal mulanya bercantum (sebagai benda Yang satu), lalu Kami pisahkan keduanya?dan kami jadikan dari air, tiap2 benda Yang hidup?maka mengapa mereka tidak mahu beriman?(Surah An-Anbiya:30)


3) Kemudian..baca doa di bawah ini pula sebanyak 7x.


Ertinya
*Maha Suci Tuhan yang urusanyya "kaf" dan "nun". Maha Suci Allah yang urusannya apabila DIA menghendaki sesuatu, Ia berkata "Jadilah. maka akan jadilah".
Aku bermohon kepada Allah yang maha Agung, Tuhan yang memiliki Arasy yang Agung agar DIA menyembuhkan dikau.

Semoga dapat memberi perkongsian yang bermanfaat buat semua.  Dalam usaha kita untuk menambah umat nabi Muhammad S.A.W, jangan lupa untuk berdoa dan meminta pertolongan dari-NYA. Sesungguhnya Allah itu Maha Pencipta, Maha Mendengar, Maha Berkuasa atas sesuatu. Semua rezeki adalah dari-NYA jua.

Walaubagaimanapun..kita perlu berusaha dan berdoa dengan ALLAH untuk mendapat kehidupan yang lebih baik. Doa kan senjata bagi kita umat islam. Oleh itu mari kita berdoa setiap hari mohon dari Yang Maha Esa! Selamat beramal ;)

Disamping itu..rakan2 yang merancang ingin hamil..boleh juga mengambil suplement sebagai salah satu ikhtiar kita. Antaranya Folic Asid, GLA (utk baiki hormon), Vitamin E, Zinc dll..

Nak tahu ape suplement utk kesuburan? Klik DISINI

iNGIN dapatkan produk ini?


Sila Hubungi meera untuk sebarang pertanyaan dan pesanan ;)
Saya pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia.
©       Shaklee ID     : 901538
©       SMS                 : 013-5116965
©       Emel                : siism.biz@gmail.com
©       Add Fb            : http://www.facebook.com/ameeraz.dameeiya
©       Like FB Page : http://www.facebook.com/SusuIbuIdamanSiManja
©       Blog                : http://susuibuidamansimanja.blogspot.com/

Anda akan mendapat JADUAL PENGAMBILAN VITAMIN dan layak mendapat KONSULTASI PERCUMA sepanjang pembelian anda dengan meera di SIISM.;)

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit
No comments :

Post a Comment

selamat mengomen ye...:)

Blog Hak Milik Susu Ibu Idaman Si Manja 2014